yamaha_tenere_duben




Pavel Pondělík na tandemu s Vláďou: Co se stane ve světě, to zůstane ve světě

Dalším hostem seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je cestovatel Pavel Pondělík, který během svých cest zažíl neuvěřitelné věci. Na motorce se vydal na východ i západ a díky tomu dokáže srovnat, jak se kde žije, jací jsou kde lidé a jak rozmanitá je na světě příroda příroda.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O cestování na motorce
  • Jak na motorkách začínal
  • O cestě na západ a na východ
  • Jak si vybral Suzuki V-Strom a jaké úpravy na ní udělal
  • O lidech, přírodě a větších či menších dobrotách na cestách
    Náš tip

    Dlouhá nezkrácená verze rozhovoru v MP3 ke stažení zde: pondelik.mp3

Pavel Pondělík je veselá kopa a pokud se podíváte na tenhle rozhovor, dost pravděpodobně mi dáte za pravdu. Je to už hodně dávno, kdy podlehl kouzlu jedné stopy a kdy vyrazil na svůj první moto výlet. Okamžitě věděl, že cestování na mašině je cestou, kterou se chce vydat a podřídil tomu úplně všechno. Tisíce kilometrů odkroutil na Suzuki V-Strom a ví o něm první, poslední. Jeho svérázný tuning musí zaujmout snad každého motorkáře a jednoznačně platí, že nejdůležitější je praktická stránka věci, pak dlouho nic a až někde na konci je vzhled. Myslím, že by italští designéři pořádně valili oči a třeba z chráničů páček vyrobených z pastových kanystrů by šli do kolen.

Pavel v rozhovoru vypráví o nevšedních zážitcích, které zažil po cestě na východ, když se vydal na Magadan. Během dlouhé cesty se potkával s místními lidmi, jedl místní jídlo a pil jejich nápoje, které nejednou měly pořádné „volty“, ale také dost specifickou chuť. Poslechněte si o cestě za velkou louži, kde projel Severní Ameriku, Kanadu a nevynechal ani Aljašku. Je bez debat, že západ a východ jsou ve velkém kontrastu a Pavel přiblíží, jak to tam chodí a jací tam žijí lidé.

Také tentokrát to bylo od začátku do konce super povídání a stříhání video verze nebylo pro Fukina vůbec jednoduché, proto doporučujeme stáhnout kompletní rozhovor ve formátu mp3 a poslechnout celý nesestříhaný rozhovor.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Honza Fuka - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 55 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Pedl přispěl 30 Kč
xhrnp přispěl 15 Kč
Lukynkrejci přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist