yamaha_demo_tour




Moto Lisý - nová motoškola, osvědčený instruktor

Jméno Míry Lisého patří v tuzemské motobranži k těm nejznámějším. V posledních pěti letech jste ho mohli vídat v roli instruktora a mediální tváře školy BNM, dříve narození si ho možná víc spojují se ziskem jedenácti titulů mistra republiky a vicemistra Evropy v trialu. Poměrně novou zprávou ale je, že Míra od letošní sezóny rozjíždí vlastní motoškolu, ve které chce svoje bohaté zkušenosti předávat dál v nové podobě.

Základy ježdění na motorce, které si odnesete z většiny autoškol, zdaleka nejsou pro život na dvou kolech dokonalou přípravou. O tom se toho napsalo už hodně, a platit to bude nejspíš ještě hodně dlouho. Během těch pár hodin praktického výcviku se prostě víc nedá stihnout. K použití motorky jako dopravního prostředku to možná stačí, ale kdo bere jízdu jako zábavu nebo dokonce sport, potřebuje toho o ovládání motocyklu vědět mnohem víc - až už jde o obyčejné svezení nebo krizové situace. A hlavně na svých jezdeckých dovednostech neustále pracovat.
Všem, kdo to s motorkařením myslí vážně, s tím pomůžou v nové motoškole Míry Lisého. Ten se po pěti letech u BNM vydal vlastní cestou, a kromě individuálního přístupu chce do kursů dát víc praktické výuky, tedy ježdění. Jako bývalý závodník na trialovém speciálu má zkušeností se stabilitou a ovládáním motorky na rozdávání, a nabízí je všem zájemcům bez rozdílu úrovně zkušeností nebo zaměření. V jeho škole tak najdete kurzy pro bahňáky i okruhové střelce, začátečníky i pokročilé. Zajímavá je třeba "studentská" sleva pro všechny účastníky ve věku do 26 let (studentský průkaz není podmínkou).
Technické zázemí Míra našel u importéra motocyklů značky Honda, jehož motocykly - konkrétně CB650F, Crossrunner a CRF250L bude při výuce používat. Do nové školy si přinesl i svůj  vynález - ochranné padací rámy, které slouží pro bezpečnou výuku zvládnutí krizových situací, jako například nenadálého prudkého brzdění, smyku a podobně.

Podrobnosti o kurzech školy Moto Lisý najdete na webu, ale ptát se můžete také ve formuláři pod článkem. Míra bude na všechny dotazy odpovídat zítra odpoledne.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Míra Lisý

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

harleyflorida
Dotaz od harleyflorida položen 02.04.2015 13:13

Ahoj Míro,
asi všichni co jezdíme na dvou kolech by jsme rádi prohnali svůj motocykl na zadním kole (samozřejmě ne v provozu ). Je i toto umění v nabídce Tvé bezpečné motoškoly ? Pokud ano, ,jezdí se na Tvých motocyklech s nějakým ochraným rámem,proti poškození mota .........? Kolik hodin a cena ?
Děkuji a hodně šťastných kilometrů.
Dan

Odpověď od Míra Lisý z 03.04.2015 23:04

Bezpečná motoškola ani Bezpečne na motorce s Mirou Lisym už Nee :) Teď už jen zážitková motoškola (samozřejmě bezpečná) :) Jízda po zadnim začíná na trialu, trenuje se pomalu a vysvětlim začátky, pak už to je na tvém pilotování. I na dalších motorkách. Ochranej rám nepoužívám. Vše je potřeba domluvit individuálně a pak navrhnu postup a cenu.

FrogySkoky
Dotaz od FrogySkoky položen 02.04.2015 15:05

Proč jste odešel z BNM?

Odpověď od Míra Lisý z 03.04.2015 23:04

BNM už je na můj vkus, velká firma na bezpečnost. Tohle jsem já už dál dělat nechtěl. Po vzájemné dohodě jsme se rozhodli jít každý svou cestou. Byl jsem v BNM jedním ze tří společníků a svůj podíl jim přenechávám .Nyní nastal čas mít svojí a již vlastní motoškolu, na individuálním a lidském přístupu, což byl vždy můj sen. Cíl je předat svoje zkušenosti lidem dál, a možná jim tím třeba zachránit život . :) Tak mi drž palce :)

PETER16
Dotaz od PETER16 položen 02.04.2015 16:06

Ahoj Míro,
ve své motoškole jsi měl a nebo pořád máš H-D Sportster - jak se prosím koukáš na Harleye ?

Děkuji a ať se Ti daří !

peter

Odpověď od Míra Lisý z 03.04.2015 23:06

Ahoj Peter, po odchodu z BNM mě podpořila HONDA ČR, takže už HD v motoškole nemám. Jinak mám ale velmi dobré rodinné vztahy s HD Praha, kde jsou super lidi. A jak se koukám na Harleye – je to krásnej kultovní stroj!! Až budu velkej kluk , tak si ho pořídim, pár kousků už mám vyhlídlejch - Forty eight, dyna a softail breakout :)

MFabi
Dotaz od MFabi položen 02.04.2015 18:08

Ahoj,
tak trochu jinak, než v BNM, jste teď pojali kurz "vyjížďka do provozu". Můžeš mi to prosím přiblížit? Rozdíly, výhody, jak to probíhá apod.?
Díky
Martin

Odpověď od Míra Lisý z 03.04.2015 23:34

Ahoj, rozdíl je max. 3 lidi na vyjížďce a hlavně výuka přes intercom !! Budeš dostávat pomocí sluchátka v uchu ode mě pokyny. A výhoda ,na každé vyjíždce budu osobně přítomen:) !! ne jako XY instruktorů v jiných motoškolách.

nondrak8
Dotaz od nondrak8 položen 02.04.2015 19:13

Ahoj,
Ve zde uvedeném článku se píše o slevě pro studenty, lépe řečeno pro lidi do 26 let. Na stránkach se jedná o akci Mládí vstříc!. Ale jestli jsem to správně pochopil, tak akce platila pouze do konce března. Můžeš mi tuto informaci potvrdit nebo vyvrátit?

Jinak hodně zdaru a těším se, že se třeba opět setkáme na nějakém tom kurzu.
Díky Ondra

Odpověď od Míra Lisý z 03.04.2015 23:18

Ahoj Ondro, Pochopil jsi to správně, každopádně, akce se prodloužila do konce této sezóny. :) je to napsáno na stránkách i na našem facebooku Motoškola Míra Lisý. :) tobě taky hodně zdaru a teším se na tebe na našem tréninku.

femal
Dotaz od femal položen 02.04.2015 20:19

Miro, jak se Tvoje skola bude lisit, na co se bude vice zamerovat oproti BNM nebo Pepovi Srsnovi? Jeste jak je to s tim "vynalezem" tech ramu s koleckama? Keith Code to taky pouziva...
Marek

Odpověď od Míra Lisý z 03.04.2015 23:23

Ahoj Marku, Každá motoškola má něco do sebe :) Já sázim na hodně individuální přístup a myslím si, že je potřeba ochutnat při treninku uplně vše od trialu až po okruh aby ses posouval dál!! Což právě nabízim asi v ČR jen já v mojí motoškole :).Jeden motokurz s tebe dobrého pilota neudělá.. Keith Code ho podobnej používá pro drifty, já když jsem ho dělal, tak jsem vzal inspiraci u Italů a Němců. Asi až po roce jsem zjistil, že ho má super vychytanej právě Keith. Při driftech už mi párkrát kopnul do hajsajdru :) Ale pro mojí výuku hlavně pro ty co si potřebují zkusit náklon a prubnout kolínko je super ☺

Kady-75
Dotaz od Kady-75 položen 02.04.2015 21:17

Zdravím,
chci se,prosím Vás,zeptat,plánujete-li výjezdy s motoškolou i na Moravu (např.Vyškov)
S přáním hezkých Velikonoc děkuji za odpověď.
Radim.

Odpověď od Míra Lisý z 03.04.2015 23:26

Motoškolu máme ve stř, Čechách a v Mostě. Zatím pro letošní rok ASI nezvládnem přesuny po ČR. Doufám, že motorkáři dorazí za mnou :)

Maho
Dotaz od Maho položen 02.04.2015 22:19

Ahoj Míro, 1. Ty budeš osobně přítomen na každém kurzu? 2. Jak velký je celkově váš tým instruktorů/lidí v zázemí. 3. Proč jsi se rozhodl dělat tuhle práci? Děkuji.

seikos
Dotaz od seikos položen 02.04.2015 22:24

Žádný dotaz nemám. Absolvoval jsem s tebou kurz už před mnoha lety a držím ti palce ať ti to hodně let ještě vydrží.

Odpověď od Míra Lisý z 03.04.2015 23:26

Děkuju moc!

Clint.
Dotaz od Clint. položen 03.04.2015 00:24

Ahoj Miro,
chtel bych se zeptat na cenu kurzu,delku trvani kurzu a zda budou rozdelene podle zkusenosti zajemcu. A dale,mimo bezpecne jizdy,(kterou bych si rad prosel),jestli je mozne se naucit nejake vylomeninky na zadku apod. A jeste jedna otazka, zda budes pusobit i nekde na jihu cech?Dekuji za odpoved a preji mnoho uspechu.

Odpověď od Míra Lisý z 03.04.2015 23:30

Ahoj, vetšinu informací najdeš na našem webu motolisy.cz. Dělit se to nebude, jelikož je to hodně individuální a já se tak můžu v jednom tréninku pověnovat každému osobně. No a vylomeniny :) myslím, že něco takového padlo v první otázce, takže záleží co kdo chce naučit a můžeme se domluvit :) Jih Čech uvidíme. Zatím hlavně středočeský kraj a budu doufat, že motorkáři dorazí za mnou i z dálky.




TOPlist