globalmoto_duben_nolan




Jiří „Dymo" Urban & Dymytry na tandemu s Vláďou: Motorka je antidepresivum

Páteční seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou se tentokrát ponese v duchu elektrických kytar, metalu a americké značky Indian. Redakci Motorkáři.cz totiž navštívil zakládající člen a kapelník skupiny Dymytry Jirka Urban. Jirka vypráví o své lásce k mašinám, o tom, jak založil kapelu Dymytry, a také o tom, na co se fanoušci kapely mohou těšit, tím spíš, když příští rok oslaví dvacet let na scéně.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 O čem se mluvilo:

  • O kapele Dymytry
  • Jak se Jirka dostal k motorkám a co ho na nich baví
  • O propadnutí kouzlu značky Indian
  • Jak relaxuje a sbírá inspiraci za řídítky motorky
  • O cestách na koncerty
  • Co všechno na motorce zažil a co by si rád splnil
Náš tip

Více o kapele Dymytry a jejich plánech v dlouhé verzi rozhovoru: urban.mp3

Jirka říká, že láska k motorkám vznikla už v dětství, kdy ho na motorce vozil děda, se kterým si uměli užít víkendy skvělých zážitků. Pak utekl nějaký čas, než Jirka usedl za řídítka vlastní motorky, a v rozhovoru přiblíží, jak proběhl výběr té pravé. Na mašině běžně vyráží na koncerty po celé republice a vlastně tyhle cesty byly jedním z důvodů, proč si pořídil motorku. Prostě jede sám a kudy chce, a to má rád. No a sám říká, že do jisté míry je motorka pádným důvodem k detoxu.

Jirka v rozhovoru prozradí, jak založil skupinu Dymytry, jak jako kluk vzhlížel k tátovi, který je zakládajícím členem kapely Arakain a jak to v metalové branži chodí. Koneckonců, jeho kamarádem je zpěvák Arakainu Honza Toužimský, který Jirkovi ukázal cestu a má velký podíl na tom, že sedlá velkou mašinu. Je ale fakt, že ještě než si vybral Indiana, tak měl tendence pořídit si nějaký kousek z vod cestovních endur. Poslechněte si povídání s rockerem, který hudbou žije čtyřiadvacet hodin denně a který propadl kouzlu jedné stopy.

Přečtěte si také:   

Rozhovor s Jirkou Dymo Urbanem

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist