husqvarna_svartpilen_801_2




Výstava Mmotion 2007

Již třetím rokem se letos ve dnech od 29.11.- 1.12. 2007 koná ve Veletržním paláci v Praze prestižní výstava automobilových, motocyklových a především krásných věcí každodenní potřeby světových značek. Zkrátka, tak trochu výstava vysněných hraček pro velké holky a kluky.


I přes svoji skromnější rozlohu nabízí expozice soustředěná v prostorách funkcionalistického Veletržního paláce skvosty všeho druhu v koncentraci, kterou v našich končinách jen stěží jinde spatříte. Pokud soustředíme náš hledáček motocyklovým směrem, jistě by neměla být nepovšimnuta řada strojů, které u nás mají tzv. veřejnou premiéru.




Z aktuálních a žhavých novinek to jistě bude třeba nová Ducati 848, Moto Guzzi Griso 8V, Aprilia Mana 850, či nová sportovní KTM RC8. Málo kde na veřejné výstavě u nás rovněž spatříte expozici motocyklů firmy Bimota či Triumph. Rozhodně zajímavá je rovněž se svými stroji BMW, či klasický Harley-Davidson, kde se sluší vyzdvihnout např. FXDF Fat Bob.




Uniknout Vaší pozornosti rovněž nemohou ani motocykly kategorie custom, kde stavby jako Impossible Brutality od Wild Performance, či Just Bike od VAV Tuning nebo Shovelhed 1700 od Hard Style Choppers budí respekt a pozornost v každé situaci. Výčet zdaleka však není konečný a své stroje zde předvádí i další výrobci jako MV Agusta, Suzuki, Vespa aj. Mě osobně nejvíce uchvátil závan historie v podobě překrásně vyšperkované Ducati 900 Supersport.


Z luxusního a sportovního automobilového světa je toho zde k vidění opravdu hodně. V řadě případů se jedná o unikáty, které se v produkci značky a počtu kusů v ČR rovnají opravdu edici několika kusů, či modelů ryze exkluzivních.





Za vše snad jako příklad třeba Gumpert Apollo, či Lamborghini Gallardo Superleggera, či nové Murciélago LP640 Roadster. Pozadu však nezůstává zcela jistě ani Ferrari 430 Scuderia, či Maserati s novým modelem GranTurismo, které je zpět po šesti desetiletích za pomocí kanceláře Pininfarina, aby znovu udávalo tón. Zajímavá je jistě německá Alpina vycházející z produkce BMW, která zde oznámila nové oficiální zastoupení pro ČR.


Poněkud skromnější, nicméně emotivně ne o málo zajímavější je třeba i Fiat 500, který si po svém uvedení 4. července 2007 v Turíně získal již nejedno ocenění a sympatie mnoha příznivců.


Pokud si tedy chcete lehce šedivé dny předvánočního shonu zkrášlit lehkým sněním a zhmotněním alespoň na chvíli Vašich snů a fantazií, jistě nebude od věci navštívit v sobotním dni tuto ojedinělou a nevšední výstavu. Jedná se spíše o pohodovou záležitost, kterou v pohodovém tempu a kávou lze myslím během pár hodin v klidu stihnout. I když většina z nás zde spíše bude snít, někteří tu možná najdou třeba i námět na vánoční dárek. 1.12. je expozice otevřena od 10.00-18.00 hod. Vstupné činí v sobotu 270 Kč.


Informace o redaktorovi

Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist