journeyman_brezen




Stunt Riding Kunmadaras

Na prvního Máje probíhal na starém vojenském letišti blízko města Kunmadaras druhý závod Maďarského mistrovství ve stuntridingu. Město je vzdálené přibližně 130 kilometrů od Budapešti. Závod měl i české obsazení. V kategorii velkých motorek se zůčastnil Martin Krátký a v kategorii Junior Tomáš Urválek.

Madaři patří již léta ke špičce stuntridingu, takže boj o podiové umístění v jejich šampionátu je skvělá příprava pro další závody. Již řadu let je spojení dragsteru a stuntridingu součástí akcí na tomto letišti. Dnes si trochu příblížíme právě proběhlý závod ve stuntridingu.
Ježdění je rozděleno do kategorii. Kategorie Junior je určená pro jezdce na malých motorkách do 400 ccm. Divize 1 je určená pro profi jezdce a Divize 2 je pro jezdce jezdící spíše pro radost.
V kategorii Junior měla Česká Republika zastoupení již zmíněným Tomášem Urválkem na motocyklu MZ, který však měl smůlu, když těsně před jeho jízdou píchnul přední kolo. 4.minutovou jízdu nakonec odjezdil, ale závěr jeho jízdy už jel téměř na prázdném předním kole. Nakonec obsadil ve své třídě 5.místo.
Třída velkých motorek se jezdí ve třech kolech.
1.kolo povinné prvky (kvalifikace)
2.kolo best trick (nejlepší trik)
3.kolo 6.min. freestyle
První dvě kola jsou spíše jen doplněk bodování a rozhoduje především 6ti minutová volná jízda. V této jízdě si nejlépe vedl Martin Krátký a zvítězil ve třídě velkých motorek.

Martin nám k tomu řekl: Do Maďarska jezdím už několik let. V roce 2009 jsem zvítězil v kategorii Junior na MZtě. Poté jsem začal jezdit na šestistovce a konkurence byla mnohem větší. Na velké motorce jezdím skoro 4 roky, ale až nyní se mě podařilo zvítězit. Šel jsem na to během těch let postupně, nejprve jsem skončil na 4. místě, pak jsem byl třetí, poté mě uteklo první místo o jeden bod a byl jsem druhý a až nyní se mě podařilo zvítězit. Mám velkou radost, že se mě podařilo něco o co jsem pár let usiloval a mám opět velkou motivaci dále se zlepšovat.

Výsledky:

Kategorie Junior
1.Milan Tosic
2.Zsolt Negyeszi
3.Tamás Valek
4.Tibor Negyeszi
5. Tomáš Hurvajs Urválek

Divize 1:
1. Martin Krátký
2. Tamás Végh
3. Zoltán Angyal
4. Miklós Kulman
5. Kotel István

Video

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist