husqvarna_svartpilen_801_2




O víkendu proběhl v Německu motocyklový svátek Glemseck

Již podvanácté v řadě hostil německý Leonberg motocyklový festival Glemseck. Svatostánku motocyklové kultury se zúčastnily desítky tisíc lidí a hromada motocyklových značek. Ze strany výrobců se tu objevila například Honda, Indian, BMW, Moto Guzzi, KTM, Triumph nebo Suzuki.

Kapitoly článku

Glemseck není klasickým motocyklovým srazem evropského měřítka, ale obrovským festivalem, jehož dějištěm je legendární německá závodní trať Solitude. V rámci akce se lze zúčastňovat soutěží motocyklové krásy, ale také sprintů na osminu míle v různých kategoriích.

Nechyběly závody na boxerech BMW, na klasických dragsterech, na přestavbách všech druhů, závody týmů nebo prestižní závod Essenza, ve kterém se mimo jiné hlasovalo i o designu. Toho se zúčastnil třeba i Indian s přestavbou Miracle Mike, v jehož sedle úřadovala Katja Poensgen.

Velmi „zodpovědně“ pojala Glemseck 101 také japonská Honda. Vedle toho, že se zúčastnila závodu Sprint International s upraveným a prodlouženým Firebladem, vystavila ještě dalších sedm motocyklů, které jsou přestavbami buď moderních, nebo historických strojů.

Dvě z přestaveb vychází ze současného retro naháče CB1100. Temnou přestavbu CB1100 EX vytvořila italská firma South Garage, CB1100 TR s plochodrážním duchem potom přímo výzkumné a vývojové centrum Hondy v Římě. Ze sériových strojů pochází i stylový cruiser Rebel, převlečený do urban scrambler hávu s velkými balónovými pneumatikami, osekaným vzhledem a velkými brzdami.

Naopak z minulosti pochází čistě postavený naháč CB750 od Billyho Mackenzieho, či dvojice café racerů CX500 z dílen Kingston Customs. Na stranu tradice se staví i minimalistický kafáč CB250 G v úpravě mnichovské firmy Black Beans.

Obsáhlou fotogalerii z různých zdrojů si můžete prohlédnout v další kapitole.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist