globalmoto_duben_nolan




Martin Krátký v sezóně 2010

Martin přes zimu pracoval na svojí šestistovce, která doznala několika podstatných úprav. Nejde jen o nové barevné provedení, ale vylepšily se i technické parametry. V rozhovoru se dočtete, co si Martin připravil pro letošek a kde všude jej budete moci vidět...

Co všechno jsi stihl udělat přes zimu na svojí motorce?
Tak motorka dostala nový lak, zvedlou hrazdu, se kterou se mi líp jezdí, upravenou nádrž kvůli lepšímu posezu, dále pak motokrosový bezhrazdový řídítka a nakonec novou větší rozetu se 61 zuby, motor má větší sílu - s tím sériovým převodem nešla dělat spousta prvků.
Začala sezóna, jaké máš plány pro tento rok?
Tak kompetní seznam akcí kde budu, je na mém webu. Letos jsem sezónu odstartoval na výstavě Motocykl v pražských Holešovicích. Rád bych hodně trénoval, protože mě čekají dva zahraniční závody, jeden v Německu a druhý v Polsku. Budu tam soutěžit s těmi nejlepšími, jako je například Pfeiffer, Mokus, AC Farias atd. Dřív jsem se na ně jezdil koukat na Streetfighter day a hrozně jsem je obdivoval a teď mám možnost jezdit přímo s nimi. I když jsou výkonnostně jěště o kousek přede mnou, tak to bude určitě super zážitek. Teď hodně času zabere příprava na světovou kaskadérskou show CRAZY DAY, která  se bude pořádat 1. května v Tesla Aréně v Praze.








Taky bych se chtěl naučit na ZXR jízdu po zadním kole a navíc pozadu, stejně tak jak to dělám na MZtě, ale mám z toho docela respekt, zatím je to jen sen... Časem bych chtěl natočit nějaké profi video.








MZtu tedy odstavuješ na vedlejší kolej, nebo tě na nich ještě uvidíme?
Na Mztě budu jezdit dál, jen jsem ji ted na dvou akcích neměl, ale už je připravená i s novým lakem. Priorita je teď tréning na velké motorce kvůli těm uvedeným soutěžím.

MZety by tedy šly pryč jen v případě, že bys měl druhou šestistovku?
Ne, právěže Mztu si nechám i když budu mít druhou šestku. Lidem se to hodně líbí, tak není důvod na ní přestat jezdit, navíc mě to dost odlišuje od ostatních jezdců.
Jak se zrodil nápad na účast v zahraničí, jezdí tam i někdo jiný z ČR?

Tak učastí v zahraničí narazím na uplně jinou konkurenci než tady v ČR. Bude to pro mě lepší motivace se dál zlepšovat. Budu tam jediný jezdec z Čech, pár kluků jsem se ptal, jestli taky nejedou, ale nikomu se tam moc nechce. Určitě tam odsud přivezu fotky a videa, která pak budou moci čtenáři Motorkáři.cz shlédnout.

Přes zimu jsi neladil jen moto, vypadá to že máš i nové sponzory?
Letos jezdím za BONMOTO Racing Team, což je můj hlavní sponzor a hodně mě ještě podporuje firma Parts Depot. Pak mám jěště pár menších sponzorů. Všem bych chtěl moc poděkovat a doufám, že jejich podpora mě posune zase o krok vpřed.

Video z tréningu (delší verze)

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist