globalmoto_duben_nolan




KTM Festival 2010

Kapitoly článku

Po předešlých dvou ročnících jsem se do bělé opravdu těšil, naložili jsme do teamové dodávky jak jinak než KTM a k ní žlutou krosku (tentokrát směly na festival všechny značky) a vyrazili do Bělé. Už od rána se začalo parkoviště a stan plnit motorkáři a jejich stroji všech zaměření a značek. Během dne pak probíhali předváděcí jízdy na modelech KTM, okruhové ježdění na pro supermota a samozřejmě nechyběla písečná MX trať nově srovnaná pro tuto akci. Pro mě osobně pak byla zlatým hřebem endurová trať natažená vojenským prostorem, kterou bych si dovolil prohlásit za dokonalou. Měla totiž vše, prudké sjezdy, výjezdy pískem i hlínou, umělé překážky a dokonce i průjezd opuštěnou budovou. Účastníci měly také možnost nakoupit oranžové nezbytnosti hned u několika dealerů KTM.
Benzín, kofola a pivo tekly proudem až do večerních hodin, kdy se na Bělou začala snášet tma. Celé depo se vylidnilo a jen několik skalních oranžových zůstalo v hlavním stanu na živou hudbu, která duněla až do rána. Neděle se pak nesla v duchu závodů na všech tratích, které Bělá nabízí.
Akce to tedy byla rozhodně podařená. Vše se neslo v přátelském oranžovém duchu a o nějaké diskriminaci značek nemohla být řeč. Na rozdíl od klasických srazů tu také šlo hlavně o ježdění. V neposlední řadě je třeba říi, že za celý víkend nedošlo k žádnému vážnému pádu, takže zase za rok!

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Matěj Oliva - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist