husqvarna_svartpilen_801_2




KTM a Husaberg Festival 2011

Kapitoly článku

CZ KTM a Husaberg Festival 2011

Ve chvíli, kdy se novináři rozjížděli do svých kanclů a domovů, postupně začali přijíždět první účastníci KTM Festivalu. Letos to byl to druhý ročník s tímhle názvem, ale v podstatě už pátá akce tohoto druhu, kterou který pořádal KTM Klub. Tentokrát se do toho již podruhé pustil ve spolupráci s dovozcem motocyklů KTM pro střední Evropu, tedy firmou Central East Europe. Oproti loňskému roku účastníků o něco ubylo, když tentokrát dorazilo kolem pěti set lidí, kterým je blízký adrenalin, skvělé ježdění, dobrá zábava a oranžové stroje KTM. Ostatní asi seděli doma a sledovali seriály – aspoň budou mít jednou na co vzpomínat, vždyť taková Ordinace v růžové zahradě, to je zážitek, který se vryje hluboko do paměti! V pátek to bylo hlavně o setkání, povídání a popíjení, ale v sobotu už to bylo „hustě-vostrý“. Srazy KáTéeMáků jsou prostě trošku jiné, nežli tradiční srazová klasika. Jsou o desítkách kilometrů naježděných a nasmýkaných na motárdové trati, naskákaných na motokrosových lavicích či prokličkovaných na nekonečných endurových cestičkách různých obtížností. Jsou o vyzkoušení svých sil a schopností třeba v rozbořeném baráku, ve kterém si připadáte jak Taddy Blazusiak na Romaniacsu. „Vyšší dívčí“ pak představovaly trialově laděné dřevěné překážky: lavice, skoky a houpačky.
Kdo se nechtěl jen tak vozit, pro něho tu byly připravené sobotní motokrosové závody. Ty se odjely na písečné trati v Bělé, která rozhodně není nic pro ořezávátka. Tyhle „ořezávací typy“ se ale na srazu pochopitelně vůbec nevyskytovaly (ani nemohly, vždyť u nich vyhrála ta Ordinace) a tak všechno proběhlo úplně „v cajku“ a bez zranění. Zajezdit jste si mohli i v případě, že jste přijeli autem. Nebo máte motorku jiné značky a chcete si vyzkoušet KTM či Husaberg? Dorazili jste na silnici a chcete zjistit, zač je toho terén? Nebo naopak? Není problém, v nepřetržité permanenci byly silniční i terénní modely, které jste si mohli gratis (onroad) či za 350,-Kč (offroad) vypůjčit. Které modely? Kromě už popsaných silničních Kačen (Duke 125, Duke 690 R, Adventure 990 Dakar, SMT 990 a 1190 RC8 R), také motokrosovou bombu KTM 350 SX-F, endurové KTM 450 EXC, KTM 690 Enduro R a sesterské Husabergy TE 300, FE 390 a FE 450.
Dosť boľo jazděnia! Volajakej kultůry je nám treba! I když jsem před chvílí psal, že tenhle sraz je hlavně o ježdění, tak pochopitelně nemohla chybět hudba a ta byla stejně ostrá, jako motocyklové řádění. K poslechu i tanci hrály kapely Syndrom a Tos Neviděls, jen je škoda, že k tančení se nikdo nenašel. Začalo totiž pršet a tak ježděním utahaní borci a borkyně šli většinou po sprše rovnou na kutě. Ráno se z pelechu nikomu moc nechtělo, ale nakonec se i v neděli našlo dost nadšenců, kteří případný bolehlav léčili za řídítky svých motorek. Aby zkrátka nepřišel ani dámský (nebo vlastně jakýkoliv) doprovod, byly připravené jízdy v bugynách nebo terénních Land Roverech, haranti se mohli svézt na elektrických motorkách a čtyřkolkách, skákat na nafukovacím hradu, či trampolíně, nenudil se zkrátka nikdo. Bylo to super, ostatně jako všechny akce, pořádané KTM Klubem. Poděkování patří všem, kdo se nějakým způsobem podíleli na téhle akci. Vše bude ke shlédnutí na DVD (k dostání bude na klubáckém e-shopu) , kde bude plno fotek a videí, které vás pořádně naladí a nalákají na příští akci. Aby vám neunikla, sledujte jejich web, nebo se u nich radši přímo zaregistrujte. Stanete se členy KTM Klubu, z čehož samozřejmě plyne pár výhod a hlavně neprošvihnete žádné novinky, které vám budou chodit přímo „pod nos“ v podobě mailových pozvánek a zpráv. Další akce totiž rozhodně budou následovat a aby byly ještě vychytanější a přesně podle vašich představ, uvítají pořadatelé jakékoliv podněty na klubáckém fóru.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist