husqvarna_svartpilen_801_2




Honda den 2006

Předposlední květnový den připravila Honda v Brně svůj již tradiční okruhový den pro všechny příznivce této japonské značky. Program sliboval hodně - od volných jízd, přes společnou tandemovou jízdu s Ondrou Lelkem, až po kaskadérské vystoupení Pavla Vika. Přestože to s předpovědí počasí nevypadalo nejlépe, vydal jsem se také do Brna, abych ochutnal letošní novinky od Hondy.


Pro všechny zaregistrované k volným jízdám zde byly připraveny tyto motocykly: CBR1000RR, CBR600RR Telefonica Movistar, VFR800Fi, CBF1000, CBF600S a CB600F Hornet. Já jsem si na svoji úvodní zahřívací jízdu vybral právě posledně jmenovaného lehkého Horneta CB600F, který mi nabízel dávky radosti hlavně v zatáčkách, tam se totiž projeví jeho obratnost. Motor, jehož základ pochází z CBR600, disponuje dostatečným množstvím výkonu (97 koní) i točivého momentu (63 Nm) a nechá se velmi ochotně vytáčet. Zastaví vás až omezovač na 13 500 ot./min.


Jako druhý stroj jsem zvolil letošní novinku CBF1000. Jak jistě víte, motor má základ z modelu CBR1000RR, jen je náležitě vyladěn na nižší a střední otáčky. Osobně jsem měl tendenci na okruhu CBFko přetáčet a zastavoval mě omezovač kolem 10tis. ot./min. Tahle motorka, podobně jako VFR800, kterou jsem zkusil následně, na okruh nepatří. Mnohem více jí budou sedět okresky, kde využije svoje pohodlí, účinnou polokapotáž a výkon ve středních a nižších otáčkách.


Jako třešničku na pomyslném dortu jsem si nechal pro letošek úžasně vymóděnou CBR600RR v barvách Telefonica Movistar. Tento sportovní fenomén byl ještě více radikálnější, než jsem čekal. Řidítka jsou umístěna hodně nízko, motor nemá nikde výrazný „kopanec“, podvozek je pevný a skvěle vám dovolí bez obav projet tu nejrychlejší zatáčku na Masarykovém okruhu.


Program dále pokračoval výukou bezpečné jízdy po vedením Ondry Lelka nebo kaskadérskou exhibicí Pavla Vika.



































Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist