globalmoto_duben_nolan




Harley-Davidson Premium Night odstartovala oslavy 110. výročí

Holešovické hudební divadlo RockOpera se včera večer proměnilo v dějiště velkolepé motorkářské párty. Příznivci značky Harley-Davidson z celé republiky přijeli slavit 110. narozeniny firmy, která změnila jejich životní styl. Důvodů k oslavě bylo ale víc - přesně 30 let už funguje Harley Owners Group, a o deset let později vznikl první dealer H-D v novodobé historii.

Americké legendární motorky a rocková muzika k sobě nerozlučně patří, takže lepší kulisy pro narozeninový mejdan si harleyáři snad ani vybrat nemohli. A přijelo jich opravdu hodně - v hledišti s kapacitou více než sedm set sedadel zůstalo jenom pár volných míst. Hrdost a loajalita ke značce majitelům motocyklů Harley-Davidson nechyběla nikdy - o tom svědčí už jen skutečnost, že klub majitelů HOG (Harley Owners Group) sdružuje v současnosti skoro milion a čtvrt členů. Většinu přítomných tvořili právě členové českých a slovenských chapterů HOG, ale nechyběli ani zástupci všech dealerství.
V úvodní části večera se role moderátora s přehledem zhostil Martin Heřmanský, šéf H-D pro střední a východní Evropu. Na úvod připomněl úspěšné působení značky u nás ve třicátých letech, kdy česká republika byla pro Harley-Davidson druhým největším trhem na světě. Ocenil také, že silný vztah Čechů ke značce H-D přežil i dlouhá léta totalitního režimu a díky tomu se můžeme pochlubit nejdéle fungujícím klubem na světě.
Na tak významné oslavě samozřejmě nesmí chybět ani vzácní hosté. Na pódiu se nejprve  Enrico d´Onforio, který se stará o strategický rozvoj značky na světových trzích. Po něm si vzal slovo ředitel Harley Owners Group Nigel Villiers, a pozval všechny přítomné na červnovou megaakci do Říma, kde se bude v rámci oslav 110. výročí mimo jiné konat i historicky první požehnání motorkám od nového papeže Františka.
Asi největší poctou pro všechny byla přítomnost Roba Lindleye, výkonného ředitele H-D pro Evropu, Střední Východ a Afriku. Ten v krátkém rozhovoru řekl, že český trh má pro značku Harley-Davidson velkou tradici, a Česká republika pro ní byla jednou z prvních exportních destinací a jedním z nejlepších odbytišť. Za úspěšný považuje i vývoj v posledních letech, kdy se značka Harley-Davidson potýká s problémy finanční krize lépe než ostatní. V souvislosti s nedávným ukončením výroby sportovního modelu XR1200 se zmínil, že Harley se v nejbližší budoucnosti chce orientovat na klasické customy a touringy, ale o případném nástupci sportovního naháče však nic prozradit nechtěl. 
Úvodní část programu Harley-Davidson Premium Night vyvrcholila slavnostním odhalením nového modelu Softail Breakout, který se ve verzi CVO stal prodejním trhákem už vloni. S menší parádou se představila také druhá novinka letošního roku, Street Bob Special Edition. Oba nové modely už jsou v prodeji a v průběhu sezóny se objeví také v našich redakčních testech.
Po přestávce se jeviště divadla RockOpera vrátilo do své standardní podoby, aby program mohl pokračovat netradičním rockově-opernímu ztvárněním antické tragédie Oidipus Tyranus.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist