husqvarna_svartpilen_801_2




Extreme Moto Show

V sobotu ráno přijíždím do Slušovic a hledám areál, kde se akce bude konat. Najednou slyším, jak se ke mně ze zadu blíží burácení výfuku, a za pár vteřin mě po zadním kole předjíždí borec v tričku a kraťasech - je mi jasné že už jsem velmi blízko

V areálu je již asi 150 motorek. Akce začínala již v pátek a motorkáři se teprve probírají po nočních radovánkách a strip show, začínají startovat své stroje. Ty mají velice zajímavý zvukový projev, takže už rozhodně nespí nikdo v okruhu dvou kilometrů. Akce má vypuknout kolem desáté a na plochu přijíždí náklaďák s doskokovou rampou pro Petra Kuchaře.


V 10:00 pořadatel zahajuje program a vystoupení začíná česká špička freestyle jezdců. Diváci se dostávají do varu a čím více podporují jezdce potleskem a pískáním - největší aplaus sklidili Pepa Sršeň s Pavel Hanzlíkem kteří předváděli někdy až nemožné triky. Atmosféra byla natolik odvázaná, že jezdci vyzvali několik dobrovolnic z řad diváků, aby zasedli na jejich stroje, a vzápětí už jeli po zadním kole přes plochu.









Hned poté pořadatelé pozvali diváky k rampě Petra Kuchaře, který bude skákat s mladým Fuskem. Jezdci startují své speciály a jízdou po zadním kole rozpalují diváky, aby je pořádně podpořili. A pak to začíná, jeden skok za druhým, borci se hecují a diváci je řevem povzbuzují. Je vidět, že Petru Kuchařovi se tato super atmosféra zamlouvá, a v dalším vystoupení skáče hned několik back-flipů za sebou i když větrné podmínky nejsou ideální.






Program pokračoval dvěma koly „ukaž co umíš“, kam se mohl přihlásit každý. Přihlásilo se 14 jezdců, všichni potom postoupili také do finálového kola. Porota hodnotící tyto jezdce se skládala z již zmiňovaných profíků, takže hodnocení bylo velice objektivní.







V této kategorii zaujali diváky i porotu dva borci - první jezdil na Jawě, která byla obalená peřím, ano, čtete správně, peřím. Tento jezdec dokázal celou plochu projet po zadním kole a ještě za sebou táhl dalšího soutěžícího, který se držel lana a jel na lyžích.





Druhý borec a vítěz soutěže ukaž co umíš jezdil na dvou strojích značky MZ 150 a 250 a připadalo mi že, spíše jezdí na trialovém speciálu. Zvedl MZ na zadní a doslova se po ní procházel a zaslouženě vyhrál první místo.


Fotogalerie z akce:



















Informace o redaktorovi

Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist