yamaha_demo_tour




Yamaha XJ 650 Maxim bobber

Chcete novou, zajímavou a jedinečnou motorku, ale nemáte na ni peníze? Nevadí, stačí, když jste šikovný kutil. Chris Tschiffely, společně se svým bratrem a otcem, do toho šel po hlavě. Ze staré Yamahy XJ 650 společně vytvořili krásnou mašinu.

Chrisův bobber je postaven z XJ 650 (v Americe také Yamaha Maxim) za 300 dolarů, což je v přepočtu asi 5 800 korun! Ceny v USA jsou asi někde jinde. Nicméně, Chris chtěl vytvořit něco mezi chopperem a bobberem. V původním plánu bylo dát nová řídítka, osvětlení a sedlo. Ovšem jednoduchý a levný plán přerostl v něco mnohem většího.
K dosažení bobber vzhledu bylo především zapotřebí zkrátit blatník. Chris řezal a řezal a po několika dodatečných zakráceních dostal blatník svoji nynější podobu, která je opravdu minimalistická. Další na řadu přišla nádrž. Ta pochází z nějaké staré Moto Guzzi a stála ho prý asi 60 babek (1 200 korun).

Řídítka, o kterých stavitel prohlásil, že jsou „směšně zahnutá“, vyměnil za trubku vlastní výroby. Nám připomíná řídítka z horského kola. Páčky pochází ze starého "Gixxeru" a rukojeť plynu zase z Hondy CR 125.
Jak práce postupovali, Chris s rodinou se úplně přestával držet původního plánu. Cpali do stavby více a více peněz, takže zde najdeme nové tlumiče, přetěsnění motoru, výfuk, filtry, přemotání elektriky a tak dále. Nesmíme zapomenout zmínit fantastickou barvu.

Zdá se, že přestavba motorek začala hochy bavit, protože rozjíždějí vlastní dílnu s názvem "Designs in Cold Steel". Jejich první motorka se bezesporu povedla. Pořád je to hodně levná přestavba s úžasným designem. Otázkou zůstává, jak dlouho vydrží motor.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist