husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha V-Max: další Hypermodifikace

Nápad svěřit kultovní model do rukou nejlepších světových úpravců se zřejmě Yamaze osvědčil natolik, že k přestavbě V-Maxe vyzvala další vyhlášenou dílnu. Tentokrát na stole ležela otázka, jak si s úpravou poradí Italové. Tamní zastoupení značky Yamaha vybralo firmu Abnormal Cycles, která má s customizací motorek nějaké ty zkušenosti. A výsledek? Posuďte sami

Kapitoly článku

Důvod, proč výběrové řízení  na hypermodifikaci Yamahy V-Max vyhrála v Itálii právě firma Abnormal Cycles je zřejmý: právě tahle parta pod vedením muže jménem Samuele Reali získala na poslední výstavě EICMA v Miláně dvě prestižní ocenění - za nejlepší přestavbu výstavy a nejlépe upravený motocykl Harley-Davidson.
Shodou okolností na stejném místě a ve stejný čas byly poprvé prezentovány první tři exponáty ze série V-Max Hypermodified, pod které se podepsali významní představitelé světové custom scény: Roland Sand, Ludovic Lazareth a Marcus Walz. Jejich umělecká díla budeme moci obdivovat už za pár dní na výstavě Motosalonu, kde ozdobí stánek Yamaha. Od představení čtvrté hyper-úpravy uběhla však příliš krátká doba na to, aby se v Brně stihla připojit k ostatním třem.
Zatím si tedy musíme vystačit se zveřejněnými fotografiemi a těšit se, že se u nás V-Max po italsku objeví u nějaké další příležitosti. Snad bude patřičně označen, protože po zásahu Abnormal Cycles z původní podoby V-Maxu mnoho nezbylo. Tvary nádrže a kapot z leštěného hliníku naznačují, že úpravci měli naprosto volnou ruku a neváhali této svobody využít. Veškerá plechařina je vyrobená speciální metodou za použití více vrstev, se kterou pomohli specialisté z Metal Bike, leštění dostala na starost firma Zucchelli Paint a grafiku včetně tabulek na startovná čísla vymysleli v Dox Design.
Na motoru V4 se naopak nezměnilo prakticky nic, kromě výfukového systému, který navrhla firma  Zard. Přehlédnout se nedají kola s drátěným výpletem JoNich, ani kožené sedlo Wild Hog. Doplňky a ovladače na řídítka dodala Rizoma.
Co myslíte, bude jednou Yamaha hledat vhodného kandidáta do projektu Hyper Modified V-Max také v Čechách? Adeptů s dobrými nápady a šikovnýma rukama by se tu našlo dost.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):
Motokatalog.cz



TOPlist