yamaha_demo_tour




Wunderlich BMW R 1200 GS LC Scrambler

Přestavby slavného bavorského cesťáku do stylu scrambler se většinou setkávají s úspěchem. Výjimkou nebude ani parádní stavba od německé dílny Wunderlich, která si vzala do parády nového vodníka R 1200 GS. Tahle mašina se opravdu povedla!

Návrh stavby ale nepochází z domoviny BMW, Německa, ale z tužky známého francouzského designéra Nicolase Petita, od kterého jsme mohli vidět i koncept zajímavého malého letadla. Petitova práce je jako vždy perfektní, retro styling tomuto typu motorek rozhodně sedí, ale Wunderlich se také nemá za co stydět. Z papíru do reality se jejich motorka dostala parádně.
Z původního cestovního endura nezbylo téměř nic, drtivá většina dílů je zcela nová. Úpravou prošel i boxer, ze kterého se díky elektronickým zásahům podařilo vyždímat 143 koní na zadním kole a 156 k na klikovce! Za úpravou motoru stojí specializovaná německá firma Sport Evolution.
Mezi zajímavé nové prvky můžeme určitě zařadit dva výfuky a vzduchové filtry. Hliníková enduro řídítka, široké pneumatiky s velkými špalky a přední světlo s retro číselnou tabulkou jen podporují visáž scrableru. Na přiloženém videu jsme si mohli všimnout zadního odpružení Öhlins. Na předku najdeme klasické teleskopy.
Samotné promo-video se podle nás velmi povedlo. Z motorky vyzařuje její nespoutaná síla, ale také hravost v lehčím terénu. Koho by pak tahle mašina natolik zaujala, že by ji chtěl mít doma, tak cena kompletního přestavbového kitu činí okolo 6 000 eur (cca 160 tis. korun), což se může zdát hodně, ale nezapomínejme, že z původní motorky nám toho zbylo jen máloco. Pouhý „body-kit“ bez úprav motoru pak přijde na 4 000 eur.

Video - Wunderlich BMW R 1200 GS LC Scrambler

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist