globalmoto_duben_nolan




Triumph Bonneville Speed Twin Concept

Přestavět takovou ikonu, jako je Triumph Bonneville, chce už pořádnou porci odvahy. Dva Angličané, Roy Norton a Tom Kasher, se tohoto náročného úkolu zhostili se ctí.

Nezávidíme těm nadšencům, kteří se rozhodnou jít do přestavby takových klasických mašin, jako je Triumph Bonneville. Za projektem Triumph Bonneville Speed Twin Concept stojí dva mladí Angličané, Roy Norton a Tom Kasher, kteří zpracovali svoji závěrečnou práci na univerzitě spolu s designovým studiem Xenophya.
Roy Norton a Tom Kasher hledali inspiraci ve starších modelech samotného Triumphu, ale také navštívili Národní motocyklové muzeum v Londýně, kde koukali po známých exponátech v kategorii café-racer a bobber. Po úspěšném dokončení studií přednesli svoji vizi také v Triumphu, kde se celé věci ujal rovnou produktový manažer, Simon Warburton, a dal dvojici designérů šanci. Na fotografiích můžete vidět výsledek.
Popravdě, z původního Bonneville toho moc nezbylo, snad jen motor: vzduchem chlazený řadový dvouválec o objemu 865 ccm. Modifikací prošel i samotný rám, podvozek dále tvoří přepákovaná přední vidlice a vzadu je klasická kyvka s centrální tlumící jednotkou. Nové kulaté přední světlo přechází přes jednoduchý budík a ohnutá řídítka až k tvarované nádrži a krátké zádi motocyklu. S černo-červenou barevnou kombinací konceptu ostře kontrastují výfukové svody, obalené do bílé látky.
Simon Warburton z Triumphu po dokončení konceptu řekl: "Tento motocykl vypadá skvěle. Nad některými prvky uvažujeme, že by mohly sloužit jako vzor či podklad i u našich budoucích modelů. Kluci odvedli výbornou práci."

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (35x):
Motokatalog.cz



TOPlist