husqvarna_svartpilen_801_2




Trillion Industries CB650 Café Racer

Moc často se neobjevují přestavby klasických, skoro až veteránských naked biků, ale Trillion Industries se s chutí pustil do tuningu Hondy CB650 a výsledek je více než obstojný.

Honda CB650 spatřila světlo světa již v roce 1979 a postupem času prošla řadou drobných technických a optických faceliftů. Původní model už ale přesáhl věk třiceti let a dá se považovat za veterána. Právě tento naked-bike si vzala do parády společnost Trillion Industries.
Duchovním otcem stroje je Derek Pauletto, který z původní mašiny ponechal ve své podstatě jen rám a motor. Přední kulatý světlomet je z motocyklu Harley-Davidson V-Rod. Plně nastavitelná, obrácená vidlice s průměrem trubek 43 mm a radiální čtyřpístkové třmeny jsou původně ze supersportovní Kawasaki ZX-10R Ninja.
Nová je i dlouhá a úzká nádrž, pod kterou je na pravé straně tlumič řízení. Velmi krátké zakončení výfukových svodů spolu s tlumičem, to vše je vlastní práce kluků z Trillion Industries. Na krátké zádi je patrný design ze závodních mašin let dávno minulých a vše je zakončeno malým jednoduchým světlometem.

Z obrázků je patrné, že změny se dotkly i zadní vidlice a dvojice bočních tlumících jednotek. V rámu chybí baterie, z čehož se dá usuzovat, že motor se nahazuje mechanicky "nakopávačkou". Samotný řadový čtyřválec ve své době disponoval výkonem 63 koní, ale po úpravách, jako jsou nové filtry a výfuk, se dá očekávat nárůst výkonu. Ve výčtu modifikací nesmíme zapomenout i na drobnosti, jako jsou nová řídítka, páčky a stupačky.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (44x):
Motokatalog.cz



TOPlist