yamaha_tenere_duben




Soutěž Indianu v motocyklových přestavbách vyhrál inženýr NASA

Indian je jednou ze značek mohutně podporujících kulturu garážových úprav a přestaveb. Mezi kroky, jak šířit tuto „osvětu“ mezi lidi, byla i soutěž The Wrench: Scout Bobber Build Off, které se zúčastnili neprofesionální stavitelé s vidinou finanční ceny v hodnotě 10 000 dolarů (222 000 korun).

Na začátku se do soutěže přihlásilo více než sto úpravců se svými koncepty staveb na základech Indian Scout Bobber. Ze sto přihlášek vybrala porota profesionálních stavitelů – mezi nimi byl například Roland Sands – 12 účastníků, o nichž nadále hlasovali fanoušci.Do posledního kola šla už jen trojice finalistů a taky tady bylo rozhodnutí na široké veřejnosti. Mezi posledními postupujícími byl bezpečnostní inspektor z Ohia PJ Grakuaskas, technický inženýr Christian Newman z New Yorku a právě i inženýr NASA Alfredo „Fred“ Juarez z Nového Mexika. Každý z finalistů dostal nový Indian Scout Bobber, 10 000 dolarů (222 000 korun) jako rozpočet a tři měsíce času. Každý stavěl u sebe doma, ve svém zázemí.


Všechny tři stavby byly odhaleny na začátku srpna v rámci akce Sturgis Motorcycle Rally a během hlasování zvolili fandové značky jako vítěze právě stroj Freda Juareze. Jeho Scout Bobber, inspirovaný tovární přestavbou FTR1200 Custom nebo již zmiňovaným Rolandem Sandsem, zaujal zejména vlastním „hardtail“ rámem s tuhou zadní částí.
Všechny tři finálové motocykly teď obrazí s Indianem motocyklové show a další akce po celé Americe, ovšem jen co tour skončí, každý si může svojí motorku ponechat. Fred navíc dostane na přilepšenou ještě oněch 10 000 dolarů. Jestli je použije na stavbu další motorky, nebo na něco úplně jiného, to už je na něm.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Strmal přispěl 3 Kč
Freddy_X přispěl 3 Kč
kunyegem přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist