yamaha_demo_tour




Renard GT - nový showbike z Estonska

Estonská firma Renard představila sériovou verzi svého showbiku GT. Karbon je všude, kam se podíváte, a technické parametry také nejsou špatné - výkon dvouválce je naladěn na 125 koní.

Scénář byl stejný, jako u většiny konceptů - na jaře tohoto roku se na výstavě ukázal koncept motocyklu a díky velkému zájmu návštěvníků a řadě finančních záloh od zákazníků vytvořila estonská firma Renard sériovou verzi showbiku Grand Tourer.
Základem futuristického motocyklu je karbon-hliníkový rám a téměř celý zbytek motocyklu je také z karbonových vláken (disky kol, přední vidlice, blatníky, kapoty...). Pohonnou jednotku Renard koupil od italské Moto Guzzi. Jedná se o klasický dvouválec Quattrovalvole o objemu 1 151 ccm, který známe např. z modelu Griso 1200 8V. Po řadě úprav dosahuje agregát výkonu 125 koní v 8 000 ot./min a točivý moment je 120 Nm při 6 000 otáčkách. Síla motoru je hnána přes šestistupňovou převodovku a kardan na zadní kolo. Suchá hmotnost showbiku GT je 190 kg. Renard uvádí, že motocykl může dosahovat maximální rychlosti až 230 km/h.
Plně nastavitelný podvozek je z regálů firmy Öhlins, kvalitní je i brzdový systém - vpředu jsou dva kotouče o průměru 320 mm s šestipístkovými třmeny, vzadu je jeden menší kotouč. Je vidět, že Renard myslel i na praktičnost, protože nádrž o objemu 18 l slibuje použitelný dojezd přes 200 km.
Výrobní kapacita firmy je 100 kusů motocyklů GT za rok. Každý motocykl bude mít své unikátní výrobní číslo, s každým zákazníkem bude jednáno individálně. Ještě aby ne, když první prognózy ze zákulisí hovoří o ceně kolem 70 tis. eur (cca 1,75 mil. korun).
Minulý týden jsme vám představili zajímavý showbike CR&S DUU z Itálie. Hlasujte v ankěte níže, který showbike se vá líbí více.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Který se vám líbí více?

  1. Hlasováno: 194x
  2. Hlasováno: 69x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist