globalmoto_duben_nolan




Radical Ducati 7 1/2 Sportiva

Španělští šílenci Pepo a Reyes z Radical Ducati jsou známí svými nevšedními přestavbami těch nejlepších kousků italského výrobce. V posledních dnech spatřil světlo světa další z nich.

Je těžké vybrat tu nejlepší z přestaveb Radical Ducati. Modely jako RAD02 Imola Cafe Racer, Café Veloce, Mikaracer, Raceric nebo RAD 02 Corsa EVO by chtěl mít v garáži snad každý. Přesto nade všemi lehce vyčnívá cafe racer Radical Ducati 9 1/2, jehož základ tvoří motor z modelu ST2, rám z Monsteru 900 a zadní kyvná vidlice a palivová nádrž z 916ky.
Model Radical Ducati 9 1/2 dostal své jméno podle motoru z ST2, který má objem 944 ccm. Stejné odvození názvu je patrné i u 7 1/2 Sportivy, kterou pohání motor z Ducati Superbike 749R. Vzájemná blízkost obou strojů je patrná i z designu, který je u obou motocyklů velmi podobný.
Pravděpodobně nikdo z Borgo Panigale, kde leží továrna Ducati, nečekal, že se úpravci z Radical Ducati pustí do přestavby modelu 749R. Pepo a Reyes však znovu dokázali, že jméno své společnosti nemohli zvolit lépe.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist