globalmoto_duben_nolan




R 80 GS od Moto Sumisura

Staré modely bavoráků jsou častým terčem dílen, mezi které patří i milánská Moto Sumisura. Jen málokterá „old-school“ mašina vypadá i po zásahu designérů tak stylově, jako právě ty od BMW. Když se pak do díla pustí šikovné ruce se spoustou zkušeností, je se pak určitě na co dívat!

Dílna Moto Sumisura a její vlastník Franco Maria Augello se na přestavby starších modelů BMW specializuje a tento výtvor s názvem JM 01.2 rozhodně není prvním. A snad ani posledním. I navzdory počátečním neshodám Franca a jednoho jeho kolegy se přestavba BMW R 80 GS z roku 1981 dotáhla do zdárného konce a my se tak můžeme podívat na sérii fotek této steampunkové mašiny.
Najdeme zde různé komponenty z jiných motorek a stejně tak i vlastnoručně na míru vyrobené části. Za povšimnutí stojí netradiční přední světlo, jehož tělo je vlastně upravený kryt ventilů z boxeru. Žebrovaná matice zase posloužila jako kastle pro zadní světlo.
Ručně vyrobené zakrytované blatníky z hrubého plechu na předním i zadním kole dobře ladí k celkovému vyznění stavby. Blatníky kryjí přední 21palcové kolo z původního R 80 GS a zadní 18palcové kolo je z modelu R 50. Mezi další parádičky patří velmi nízká řídítka a tachometr v dalším netradičním uložení, tentokrát jde o mosazný úchyt na míru.
Dva výfukové svody končí v jedné koncovce od firmy Supertrapp. Nesmíme zapomenout na další lahůdku v podobě dřevěného sedla. Asi to nebude zrovna pohodlné pro delší cesty nebo pro přejíždění nějakých nerovností, nicméně na efekt je to paráda.
Musíme uznat, že všechno do sebe náramně zapadá a není zde nic, co by rušilo celkovou stylizaci motorky. Samozřejmě, podobně přestavby nejsou dělané na časté ježdění, je to spíše potěcha pro oko. Jak hodnotíte kreativitu a design?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz



TOPlist