globalmoto_duben_nolan




Potetovaná motorka Cheyenne Bike – The Recidivist

Tetování a motorkáři k sobě nerozlučně patří a hlavně v Americe jsou místní gangy svým tetováním pověstné. Dalo by se skoro říct, že kdo nemá tetování, není správný motorkář. Ale asi žádný z potetovaných tvrďáků na brutálních mašinách nemá potetovanou svoji motorku.

Kdo by čekal, že podobná kreace přijde z Ameriky, tak se bude mýlit. Tetování mají na svědomí Poláci! Přesněji řečeno jde o spojení několika evropských specialistů, ale hlavní housle hrají chlapi z polské dílny Game Over Cycles. Ti se dali dohromady s německým výrobcem tatérských potřeb Cheyenne Professional Tattoo Equipment a speciální díly na stavbu samotné motorky dodal Zodiac z Holandska, což je zase specialista na díly pro Harley-Davidson.
Stavba vypadá dost brutálně, ale když se podíváte na ostatní výtvory Game Over Cycles, zjistíte, že celkem koresponduje s jejich dosavadním stylem. Zde jsou nejvýraznějším prvkem určitě obrovská kola a hodně nahrbený rám. Málokdo by poznal, že jako základ posloužil H-D Softail. Z toho zbyl jen motor a malá část rámu. Všechno ostatní bylo vyrobeno v dílně Game Over Cycles.
Co ale dělá stavbu s názvem Cheyenne Bike – The Recidivist unikátní jsou části pokryté kůží v „lidské barvě“. Kůži najdeme na nádrži, sedle, zadním blatníku a dokonce i na bocích vysokých plášťů. Na těchto plochách v současné době vzniká tetování, které mají na starosti umělci z polských tetovacích studií Individuum a Steel Will Tattoo-Factory.
Stavba je detailně propracovaná a najdeme zde mnoho odkazů na motorkářskou kulturu. Nutno podotknout, že zde se motorkáři myslí gangy tetovaných vousáčů, kteří nejdou pro ránu daleko. Takže nepřekvapí páčky ve tvaru oblíbeného nože „motýlka“, retro přední tlumiče nebo čelisti přední brzdy ve tvaru želízek.
Momentálně se na motorce stále pracuje a svoji premiéru si odbude na akci London International Tattoo Convention 2014, která se koná 27. září. I když ještě motorka není zcela hotová, už teď si o ní můžeme udělat obrázek sami. Co říkáte na polský výtvor, který má být jakousi poctou převážně americké motorkářské kultuře?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist