husqvarna_svartpilen_801_2




Nudí vás vaše CBR1000RR? Udělejte z něj streetfighter budoucnosti

Asi ne každému něco řekne jméno Bill Webb. Jedná se o designéra působícího v americkém San Francisku, který už má za sebou celou řadu motocyklových přestaveb. Tentokrát se ovšem Webb dal dohromady se společností Huge Design, aby společně vytvořili jeden velmi zajímavý přestavbový kit.

Základem celého motocyklu, který ve výsledku vypadá jako streetfighter z roku 2150, musí být vaše Honda CBR1000RR, vyrobená od roku 2009 doposud. Proč zrovna tento stroj? Podle Webba má silniční supersport od Hondy krásně zpracovaný hlavní rám, který se normálně krčí za kapotáží. Ideální je samozřejmě i motor. Litrový čtyřválec o výkonu 160 koní je vhodným základem na blbnutí.
Ze sériového motocyklu se zahodí přední světlo s maskou a kapotáží, budíky, držáky budíků a v podstatě celý zadek včetně vzpěr podsedlového rámu. Přední část se nahradí novým futuristickým světlem, sestávajícím z celkem 4 LED čoček, novým analogovým budíkem s chromovaným rámečkem a samozřejmě i příslušnými držáky, vyrobenými z hliníku.
Ještě zajímavější než předek, je ale zadní část motorky. Speciálně vyvinutý podsedlový rám trčící směrem vzhůru, hostí sedadlo pro jednoho, vypůjčené z Ducati Panigale. Koncové světlo nahradil opravdu minimalistický proužek LED diod, který splňuje všechny kýžené funkce včetně blikačů.
Kdo by se chtěl odlišit, může to s tímto kitem zkusit. Cenu sice neznáme, nicméně neměla by být příliš vysoká, a všechny dodávané díly prý sedí jako pozadí na hrnec bez dalších úprav. Co se majitelů menší CBR600RR týče, i pro ty je prý v přípravě podobná přestavba.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist