husqvarna_svartpilen_801_2




Luismoto NineT Paris-Dakar

Přestaveb a konceptů založených na BMW R NineT jsme už pár viděli a jistě jich ještě dost uvidíme. Tento model je přímo lákadlo pro nejrůznější designéry, customizéry a dílny. Ale jen málo výtvorů je natolik dostupná pro běžného smrtelníka, jako tento kit z Itálie.

Italská firma Luismoto (neplést se známější firmou Louis) už má ve své nabídce několik custom dílů, ze kterých právě dává dohromady kit pro jednoduchou přestavbu R NineT Paris-Dakar. Ceny jednotlivých dílů nejsou nijak závratně vysoké, takže jistě osloví široké spektrum majitelů už tak povedeného bavoráka. Samozřejmě si ale zákazník může vybrat a zakoupit jen ty díly, které na své motorce chce mít.

Velmi výrazné je červené sedlo, které kontrastuje s bílým lakem. To je vyrobené z kůže a barveno přímo u koželuhů, takže se nemusíte bát případného vyblednutí barev. Dále při prvním pohledu určitě zaujme nerezový výfuk, který má díky viditelným svárům (a že jich je požehnaně) a nazlátlé barvě tu správnou old-school vizáž. Výfuk bude k dispozici v několika provedeních a na svody budou pasovat i koncovky jiných značek.

Mezi další novinky se řadí blatníky, kde se nejvíc změn odehrálo na zadním blatníku a světle. Obě tyto části, ač to tak nemusí vypadat, se dají jednoduše namontovat na původní podsedlový rám. Zadní blatník může připomínat stará závodní endura z devadesátých let a plynule zakončuje sedlo.

Přední světlomet dostal mřížku proti rozbití a chráněny jsou i budíky, tentokrát plastem. Mezi další položky zmiňme třeba enduro řídítka s hrazdou, hliníkové páčky nebo víčko nádrže. Pneumatiky jsou značky Metzeler Karoo. V nabídce budou vybrané díly i v karbonovém nebo hliníkovém provedení. Možnost výběru bude i u barev. Například sedlo má být i v černé a hnědé variantě.

Pro detailní ceník můžete navštívit stránky luismoto.it. Škoda jen, že celý web je pouze v italštině a do zahraničí zasílají zboží až po předchozí dohodě. Celková cena kitu se nedá dost dobře odhadnout, protože se skládá dohromady dle přání zákazníka.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz



TOPlist