yamaha_demo_tour




Kustom Kommune Street 750

Modelová řada Street je „entry level“ pro začínající harlejáře nebo pro ty, kteří zrovna nesedí na zlaté žíle. Harley-Davidson Street 750 se dá označit za populární model, jelikož může nabídnout image značky, hravost a přijatelnou cenu v povedeném kabátku. Ostatně, menší a levnější modely americké legendy byly v oblibě také mezi americkými trackery.

Řeč je hlavně o modelu XR750, ke kterému se chce úprava od australské dílny Kustom Kommune přiblížit. Už z fotek je evidentní, že z původní motorky toho zrovna moc nezbylo. Jimmy Goode a jeho tým ponechali motor a hlavní rám, zbytek je z vlastní nebo zakázkové produkce.
Z nových dílů vyjmenujme například novou přední USD vidlici, dvojici předních kotoučů, nová kola s devíti paprsky (oproti původním sedmi), kyvnou vidlici a její odpružení, výfuk, podsedlovou část rámu včetně sedla nebo nádrž. Hlavním cílem bylo minimalizovat hmotnost a postavit uhlazenou motorku, kde nic nevykukuje. Což jsou všeobecně hlavní kritéria závodního stroje, tím spíš terénního.
Na KK Street 750, jak se stavba jmenuje, nenajdeme blinkry, světla, zrcátka, klakson nebo další nepotřebné věci. Drátování je šikovně poschováváno, přičemž dobře posloužil prostor v malé kapotáži za sedlem. O celkovou úsporu hmotnosti se ale pánové od protinožců nepochlubili. Škoda.
Když už je řeč o novém podsedlovém rámu, musíme říct, že vypadá celkem bytelně a motorka by tak neměla mít problém ani s prostorově výraznějším jezdcem. KK Street 750 se nám vcelku zamlouvá, ale jde samozřejmě o jednoúčelovou mašinu, o které by se mohlo zdát, že je v našich krajích téměř nevyužitelnou. Ale věděli jste, že i u nás se jezdí flat track, pro který jsou podobné stroje určeny?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist