yamaha_demo_tour




KessTech a jejich orchestr ESM2

Ano, jste tady správně. Pod pojmem orchestr myslíme samozřejmě pořádný zvuk z výfuku. A i ten musí ladit. Podívejte se na vychytávku Electronic Sound Management 2, kde si sám jezdec určuje tón výfuku pouhým stiskem tlačítka na řídítkách!

Snem téměř každého bikera je mít mašinu s pořádným zvukem. Jenže tato potřeba se někdy nesetkává s pochopením úřadů či policie, kde přichází ke slovu hlukové tabulky, a ne každý výfuk bez problémů projde. Dalo by se říci, že čím brutálnější zvuk, tím větší risk.
Jenže co kdyby byla možnost mít 2v1? Tedy moci si stiskem tlačítka přepnout na pianko nebo naopak na pořádný metal. Německá firma KessTech takovou možnost nabízí. Jejich doménou jsou samozřejmě choppery, hlavně ty od H-D a výsledný produkt má název Electronic Sound Management 2 (ESM2).
Jde o elektronicky ovládané klapky v koncovkách výfuků, které můžete otevřít nebo zavřít. To vypadá docela jednoduše, že? KessTech jde ale mnohem dál. ESM2 (ano, jde o druhou generaci, KessTech nejsou žádný zelenáči) je napojena do elektroniky motocyklu a bere v potaz otáčky, rychlost a zařazený rychlostní stupeň. Takže co tedy systém zvládá sám?
ESM2 rozpozná aktuální situaci a podle toho si sám nastaví pozici klapek. Pro legální použití na většině evropských silnicích je klapky možné otevřít při neutrálu, prvním, čtvrtém, pátém a šestém rychlostním stupni. Na dvojku a na trojku budete muset jet s přidušeným výfukem. Také mezi 50 – 80 km/h vás systém donutí klapky zavřít (takže po městě bobmarďák, po krajině slušňák).
I přes toto omezení jde o velice zajímavou věcičku, která by mohla mít budoucnost. Stojí to ovšem skoro stejně jako ojetá motorka. Pro zájemce nebo zvědavce jsou ceníky k dispozici na webu KessTech. Nám se asi nejvíc líbí zajímavá reklama, která má grády.

Video - popis KessTech Electronic Sound Management 2

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Video - reklama na KessTech ESM2

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist