yamaha_demo_tour




Kawasaki GTR 1000 přestavěno na FMW Centopia

Specialista na plechařinu, Lorenzo „Fugar“ Fugaroli, o jehož výtvorech jsme na našem webu již psali, je zpět na scéně. V jeho dílně Fugar Metal Works Motorcycles si hodili na ponk obstarožní cesťák a z rampy sjel parádní a lehoučký cruiser s moderními vychytávkami. Chlapci umí.

Hned na úvod nabízíme obrázek původního modelu Kawasaki GTR 1000. Ač se snaží působit sportovním dojem, nelze nemít z prvního GTR 1000 pocit těžkopádnosti. Originální stroj má suchou hmotnost 258 kilogramů. A teď se podívejte na Centopiu. Kolik asi může vážit? V FMW dokázali hmotnost snížit o 90 kilogramů (!!!) na vynikajících 168 kilo!

Na původní rám Fugar vytvořil ručně dělanou kapotáž z plátů hliníku, která je velmi minimalistická. Třeba kousek plechu nad předním kolem se snad ani nedá nazývat blatníkem. Líbí se mi přední štítek nad světlometem a lesklé ozdobné prvky na bocích nádrže. Ostatní části mají decentní šedivou povrchovou úpravu.

Na motoru proběhlo několik úprav. GTR dostalo Dynojet kit, otevřené kónické filtry sání a laďák vlastní výroby. Nejzajímavější je ale připojení moderní elektroniky, což proběhlo ve spolupráci s firmou YouGarage, kterou vede Fugarův kamarád Dario Lagatolla.

Dario vytvořil bezdrátový systém, který se napojí do původních konektorů a komunikuje se smartphonem usazeným ve speciálním držáku. Ten pak funguje jako moderní digitální budík. Na displeji tak přehledně vidíte všechny možné údaje, jako například teplotu oleje a vody, zařazenou rychlost, hladinu paliva a samozřejmě se nezapomnělo na standardní funkce motocyklových budíků jako ukazatel aktuální rychlosti, počítadlo kilometrů nebo kontrolky světel a blinkrů.

Dario nevytvořil tento systém pouze pro tento motocykl. Jde o univerzální řešení, které může být namontováno na jakýkoliv motocykl. Samozřejmě za předpokladu, že disponuje potřebnými senzory.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz



TOPlist