globalmoto_duben_nolan




Jak vypadají motorky z nového Šíleného Maxe?

Jste-li filmovými fanoušky, jistě vám neunikla novinka v podobě akčního nářezu Mad Max Fury Road. Nový film navazuje na sérii tří snímků z osmdesátých let a je stejně drsný a postapokalyptický, jako jeho předchůdci. Stejně jako prostředí, zůstala nezměněná i doména filmů ve formě bizarních vozidel a zejména potom motorek.

Že se vám zde vyobrazené stroje nelíbí? Ale notak, co byste chtěli. Svět se zhroutil, většina země se změnila v pustinu, kterou obývají skupinky větších či menších magorů a ke své mobilitě využívají vše, co je zrovna po ruce.

Sám Mad Max dopadl ještě dobře, jeho kdysi supersportovní motorka má prodlouženou vidlici, drapáky, převod do síly a je nabalena notnou dávkou koberců, zavazadel na cesty a hlavně kanystrů s benzínem – jednou z nejcennějších věcí vůbec.

Takoví řadoví padouši na tom jsou výrazně hůře a v jejich vozovém parku lze nalézt skutečné „skvosty“. Zpravidla krosky a motardy jsou polátány dohromady způsobem co dům dal (a domovem se v tomto případě myslí pustina) a mnohdy se jedná o vskutku velké peklostroje.

Jak vidno, úpravci motorek dostali při přípravě strojů na natáčení opravdu hodně volnou ruku a myslím, že se nejeden šílený stavitel vyřádil dosyta. Kromě motorek Yamaha YZ250 a R1, objevuje se na scéně ještě třeba starší Goldwing, BMW R69, Triumph jehož model nejsem sto přesně určit nebo trialový Gas Gas. Suma sumárum se jedná o opravdu impozantní sbírku strojů, kterou si každý příznivec postapokalyptického stylu musí naprosto zamilovat.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (73x):
Motokatalog.cz



TOPlist