globalmoto_duben_nolan




Indian ukazuje „Spasitele“

Chieftain Dark Horse je sice sám o sobě poměrně individuální záležitostí, nicméně Indian nelení a ve spolupráci se společností Hollister Powersports ukazuje možnosti úprav. Právě proto vznikla i oficiální přestavba „The Redeemer“ neboli hezky česky „Spasitel“.

Jak už název napovídá, originální Chieftain Dark Horse je tak moc potemnělý, jak jenom může být. U charakteristického zbarvení se pochopitelně zůstalo, ale v mnoha ohledech byl stroj přece jenom drobně rozjasněn a také „zeštíhlen“.

Matně černé lakování nyní doplňuje hned několik stříbrných vzorů. Ty lemují mohutnou přední kapotáž, nádrž, kryty pod sedlem nebo zadní blatník s vestavěnými zavazadly. Černé kryty motoru, které byly původně částečně lesklé, jsou nyní výhradně matné a na krytu vzduchového filtru byl zvýrazněn nápis Indian.

Péče se dostalo také přednímu blatníku a to nejen v podobě nového laku. Pánové v Hollister Powersports jej po bocích lehce „zastřihli“, aby lépe odhalili nová kola od RC Components. Jednadvacetipalcový přední ráfek s názvem Raider kombinuje černou barvu s leštěnými hliníkovými dekory, tak jako zbytek motorky. Zadní blatník zůstal standardní, ovšem kryt koncového světla je nyní zatmavený.

Jezdec se uvelebuje za vyšší řídítka Indian Ape-Hangers. Zde nezapomíná americká značka zdůraznit, že originální řídítka jsou dodávána jako celá sada včetně prodloužených hadiček brzdy a spojky, a také veškeré elektroinstalace. Namontování řídítek tedy zvládne i „víkendový mechanik“ za pouhých několik hodin.

O pořádné ozvučení se stará sada výfukových koncovek Indian Stage 1, dodávající dvouválci Thunder Stroke 111 vedle zvuku ještě lepší odezvu na plyn. Komu by snad zvuk z výfuku nestačil, ten si může pustit hudbu z nových reproduktorů o výkonu 100 wattů, umístěných v prostoru zadních zavazadel.

Samozřejmě, že Indian z Redeemera neudělal radikální přestavbu, u které někdo odstrojil celou motorku, aby zaříznul nepotřebné části rámu. To ale v tomto případě nebylo ani účelem. Svým dílkem chce Indian ukázat, že si sériový cruiser lze decentně, avšak pěkně přizpůsobit, aby se odlišil od běžné konfekce, ale zároveň si zachoval každodenní použitelnost a pohodlí na dlouhých cestách.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Witti přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist