yamaha_demo_tour




Indian představuje minimalistický rychlík Black Bullet Scout

Mezi značkou Indian a solnými pláněmi Bonneville bylo vždy jakési zvláštní pouto. Kdo neviděl film „The World’s Fastest Indian“ ať si letí doplnit znalosti, ti ostatní nechť se začtou do detailů o stavbě Black Bullet Scout, která je strojem na zdolávání rekordů v minimalistickém stylu.

Za tímto ojedinělým kusem stojí designér a stavitel Jeb Scolman, jenž má na svědomí i motocykl Spirit of Munro, postavený na počest rekordmana Burta Monro ze zmiňovaného filmu. Jenže zatímco Spirit of Munro byl opravdový streamliner se vší aerodynamikou a obestavěn mohutnou „karoserií“, Black Bullet Scout je oproti němu drobeček.Motocykl vynikne jednoduchými, funkčními liniemi, které hrají kombinací hluboké černé a chromovaných doplňků. V rámu bez zadního odpružení třímá vodou chlazená dvanáctistovka z Indianu Scout, s výfuky odvedenými do boku. Aby byl stroj co nejužší, bylo použito speciálně vyrobené sání, které se více schová mezi válce. Přední, tentokrát již odpružená vidlice, svírá úzké kolo bez brzdy a na vrcholku jí dominuje zaoblená „špička“ poskytující alespoň nějakou aerodynamickou ochranu jezdce.Pozice jezdce je striktně určená k jízdě rovně a ke zdolávání rekordů. Nikoho tedy nepřekvapí úzká řídítka uchycená na trubkách vidlic nebo stupačky umístěné v ose zadního kola. O sedle se nedá pořádně hovořit, neboť se jedná o dva polstrované kousky na zadním blatníku.
Black Bullet Scout bude k vidění na prezentaci Indianu na legendárním srazu v americkém Sturgisu. Indian nicméně říká, že se rozhodně nejedná o motorku na výstavu a že je stroj postaven i určen k závodění a pokračování tradice. Že by se však Black Bullet Scout vrhnul mezi současnou konkurenci na solných pláních, to je přinejmenším nepravděpodobné.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist