husqvarna_svartpilen_801_2




Indian Frontier 111: bagger ze Springfieldu

Čerstvě představené novinky si úpravci nevybírají pro svou práci příliš často, ale existují samozřejmě výjimky. Jednou z nich je radikálně přestavěný Indian Springfield, který vyjel z dílny Azzkikr Custom Baggers necelý měsíc po uvedení nového modelu na trh.

Vůbec první přestavbu nového Indianu Springfield režíroval Len Edmonson, přičemž ani nemusel nijak zvlášť zasahovat do sériové konstrukce. Díky jeho designovým úpravám byste však na první pohled neřekli, že se jedná o moderní stroj s motorem Thunder Stroke 111 v hliníkovém rámu. Prvky jako přední vidlice springer s listovými péry, ruční řadící páka, nožní spojka nebo ručně šité kožené sedlo totiž posouvají motorku vizuálně o řadu let zpátky. Úzký blatník nechává vyniknout velké 26palcové přední kolo s hustým výpletem, brzděné dokonce bubnem - tedy alespoň zdánlivě; ve skutečnosti je to poměrně zdařilá imitace, ve které je ukrytá kotoučová brzda. Právě kombinace moderních funkčních technologií a retro vzhledu patří k současným trendům custom scény.

Jako správný bagger je Frontier 111 vybaven velkými boční kufry, která sahají skoro až k zemi, a kompletně zahalují zadní šestnáctipalcové kolo. Podle Edmonsona se zavazadlový prostor dá běžně používat, ale praktická stránka věci je v tomto případě až na druhém místě. Jaký úhel náklonu kufry dovolují se ve zprávě nepíše. Upravená je také palivová nádrž, kterou zdobí naleštěná přístrojovka, poskládaná ze sériových budíků.

Všechny komponenty byly vyrobeny v dílnách Azzkikr Custom Baggers a firma ručí nejen za jejich kvalitu, ale také za to, že jdou namontovat na sériový Indian Springfield bez nutnosti jakýchkoli úprav rámu či motoru. Pokud by se tedy některý z majitelů nového modelu vzhlédl v této přestavbě, může si teoreticky objednat sadu dílů a upravit si motorku do stejné podoby u sebe v garáži.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist