yamaha_demo_tour




Honda Dax se dočkala přestavby na argentinský klenot

Velkou spoustu přestaveb, které vám na těchto stránkách představujeme, spojuje zpravidla snaha o minimalistické pojetí a o čistý design bez výstřelků. Tahle Honda Dax od argentinské party Lucky Customs ale stojí na úplně opačném konci spektra.

Říká vám něco kultura „Low Rider“? Jedná se o stará americká auta postavená na hydraulické „skákající“ podvozky, vyzdobená barevnými laky a velkým množstvím chromu. A tohle je prakticky obdoba Low Rider kultury, jen přenesená do světa motorek. Hodně malých motorek, abychom byli přesní.

Základem je Honda Dax z osmdesátých let, na které byl částečně upraven rám a zadní zavěšení znehybněno dvojicí chromovaných trubek. Přední kolo je vyplétané, pozice světla upravená a směrem vzhůru trčí vysoká řídítka, takzvané „ape hangers“. Malé sedlo je pošito kusem komiksu v pop-art stylu.

Vše ostatní je potom obaleno do obrovského množství chromu, ale samozřejmě i do stříbrné metalízy se spoustou kovových šupin. Výsledek je vskutku hodně blýskavý, což je samozřejmě záměr. Jak Lucas Layum z Lucky Customs říká, záměrem bylo vytvořit něco jako malý šperk, navíc okořeněný vzpomínkami na první motorku v životě.

Třpytivá stavba dostala trefný název „De Lujo“ (Luxus), vzniklý podle automobilového emblému, který Lucas koupil na automobilovém srazu a který se nachází na pravé části rámu.

Co se mechaniky týče, malá padesátka zůstala v zásadě standardní, ale překopán byl systém řazení, takže změny rychlostí se nyní provádí velkou pákou po levé straně. To je odkazem na staré motocyklové bobbery Harley-Davidson, kterým jde malá Honda svým rozkošným způsobem po krku. Výfuk byl oproti originálu významně zkrácen a samozřejmě (jako vše ostatní) důkladně pochromován.

„Luxusní“ Honda Dax z Argentiny je zkrátka trochu podivná a hodně vtipná záležitost, která ukazuje, že ne všechny motorky musí přicházet na svět s vážnou tváří. De Lujo se totiž moc vážně nebere a v tomto případě to rozhodně není na škodu.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
klubko přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist