husqvarna_svartpilen_801_2




H-D Street Glide od Roland Sands Design

Kalifornský customér Roland Sands, kterého známe z poslední doby hlavně jako spoluautora designu BMW NineT, má neuvěřitelně široký záběr. Jeho dílnou sice zatím neprošlo moc baggerů, a málokdy se také stane, že by sáhnul na fungl novou motorku, ale tentokrát udělal výjimku v obou směrech. Výsledkem je tenhle parádní H-D Street Glide.

Kromě motorek, které přišly Sandsovi pod ruku v rámci projektu Yamaha HyperModified, je Street Gilde snad jeho první upravená motorka s nulou na tachometru. Jedná se o model 2014 s novým motorem High Output Twin Cam 103 a dalšími inovačními prvky, které Harley vyvinul na základě zpětné vazby od zákazníků a souhrnně je označuje jako Project Rushmore.
Základní vlastnosti modelu Street Glide- jízdní komfort a snadná manévrovatelnost - chtěl Sands nejen zachovat, ale ještě více zvýraznit. Dalším jeho cílem bylo co nejvíc motorku odlehčit, což se povedlo hlavně díky rozsáhlému použití karbonových dílů. Z lehčího materiálu je nová kapotáž Batwing, víka bočních kufrů, kaplička na nádrži a spousta dalších detailů.
V dílně Rolanda Sandse samozřejmě notně čerpali ze skladu doplňků vlastní výroby, odkud pochází například vzduchový filtr Blunt, jedna z nejnovějších položek v katalogu pro rok 2014. Žhavou novinkou z produkce RSD je také sedlo Enzo Flat Out , které navazuje na úspěšný model HD Badlander a je k dispozici také pro řadu Dyna.

Velikost předního ráfku jde proti současným trendům - v téhle kategorii jsme zvyklí vídat spíš široké šestnáctipalcové ráfky s macatou gumou. Tady je naopak úzká třiadvacítka (23"!), obutá navíc do slicku.  Ráfky se sedmi vidlicovými paprsky pochází z nejlehčí řady kol Del Mar RSD. Kromě tmavého provedení na fotkách jsou hliníková kola k mání také v chromové úpravě.
Důležitou ozdobou ráfků jsou brzdové kotouče -ty přední mají průměr 300 mm a jejich označení v katalogu je také Del Mar. V dalších detailech je vidět ještě celá řada doplňků značky RSD - stačí se podívat třeba na stupačky, zadní světlo, víčka motoru nebo páčky. Celá tahle motorka je tak trochu pojízdným katalogem RSD, ale když někdo umí svoje zboží takhle vkusně naaranžovat, není výsledku vůbec co vytknout.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist