globalmoto_duben_nolan




Ducati 1199 Terracorsa – offroad Panigale!

Tohle je příběh dvou šílenců, kterým přišlo jako super nápad vzít supervýkonnou závodničku a trochu si s ní pohrát v terénu. Samozřejmě s menší dávkou terénních úprav. Seznamte se se zabijákem šotoliny – Ducati 1199 Terracorsa!

Začalo to v celku nevinně. Dva přátelé, šéf MotoCorsa Arun Sharma a šéf Ducati Severní Amerika Quentin Wilson, se připravovali na každoroční off-road výlet do jižního Oregonu. A místo toho, aby si sebou vzali takové motorky, které by každý čekal, tedy nějaká cestovní endurka, tak si řekli no co, uděláme si enduro z Panigale.
Jen pro připomenutí, Ducati 1199 Panigale má výkon bezmála 200 koní, maximálku kolem 300 km/h, krouťák je 132 Nm a pohotovostní hmotnost 188 kilogramů. Ultimátní závodní stroj, se kterým se může rovnat jen málo sériově vyráběných motorek. V současné chvíli se dokonce spekuluje o „super Panigale“ – verzi 1199 Panigale R Superleggera, ktrá by měla ještě vyšší výkon a nižší hmotnost… Ale pojďme zpět k rozhodně méně tradiční offroadové modifikaci Ducati 1199 Terracorca.
Jejich bláznivý nápad se brzy stal skutečností, jak můžeme vidět na fotografiích a jízdním videu. Terracorsa dostala terénní obutí, dozadu přibyl jakýsi vak na zavazadla místo sedla spolujezdce, na nádrž přidali tankvak a celá mašina je přebarvena na maskovací barvu pouštních jednotek. Protože bez maskování by to přece byla úplná zbytečnost…
Můžeme si klepat na čelo, můžeme se tomu smát, můžeme být znechuceni nebo jen nechápavě jít dál. Jedno je ale jisté, podobných „přestaveb“ moc nenajdeme. Docela by nás zajímalo, jak si silniční podvozek rozumí s nezpevněnými cestami, po kterých Terracorsu proháněli. O tom, co dělá zadní kolo při otočení plynem, snad ani nechceme vědět.

Video Ducati 1199 Terracorsa

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz



TOPlist