globalmoto_duben_nolan




Bryan Fuller´s Scrambler

Tenhle Scrambler s názvem Dirty Duc je víc do lesa než na brouzdání po městě s přáteli...

Bryanovy ruce nesou špínu daleko delší dobu než dělá samotný byznys. Jeho obchod Fuller Moto má za sebou pěkné portfolio hotroadů a motocyklů, ale vydává například i užitečné brožurky z cestování. Název posledního projektu Dirty Duc už dávná trochu tušit o co tu jde. Tenhle Scrambler je zkrátka víc do terénu než na poprdlávání po městě.
Bryan chtěl postavit něco offroadového s trochou stylu. "Chtěl jsem něco na ježdění po atlantských lesích a možná bych i sehnal už něco hotového, ale zdálo se mi to jako podvod, kdybych si motocykl nepostavil sám s pomocí mého kamaráda". Vzápětí pak narazil na inzerát na prodej motocyklu Ducati Scrambler. Musíme ale upozornit, že Scrambler to sice je, nebo alespoň propůjčil motor, ale z toho původního modelu z šedesátých let o objemu 250 ccm. Bike pořídil za 1 200 dolarů a dal se do díla.
Letitý motor samozřejmě potřeboval řadu již nefungujících nebo neexistujících dílů.  Společně s kámošem, který je fanatikem do Ducati a za svůj život nasbíral nepřeberné množství dílů, se zabarikádovali v dílně. Bryanova úloha v moment kdy se ladil motor byla spíš zajistit neustálý přísun kávy, objednávání jídla a budíček. Přiznává, že si nějaký díl také ručně vyleštil...
Po nepřetržitém šestidenním martýriu pak bylo vše v jeho režii a rozeslal úkoly pro dodání nových vidlic Marzocchi, ráfků Borrani, terénních pneumatik Dunlop D606s a dalších dílů jako jsou nerezové výfukové koncovky od Cone Engineering a pod. Momentální neučesaný vzhled pak není úmyslem. "Až bude čas, dodělám ji. Nastříkám a dám lepší sedlo. Mam v plánu ji prodat, chci zas zkusit postavit něco jiného. Tak si říkám, že ji možná nechám ve stavu jako je teď, ať si ji majitel dodělá podle sebe... "

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist