husqvarna_svartpilen_801_2




Brutální Hamann Soltador Cruiser

V Hamannu se zbláznili! Na chvíli si odskočili od tuningu aut k motorkám a hned je z toho pozdvižení. Musíme však uznat, že se jim dílo povedlo na jedničku!

Německá tunerská firma Hamann Motorsport je známá především díky úpravám automobilů. O to většího překvapení jsme se dočkali, když Hamann na nedávném Autosalonu v Ženevě představil kromě několika vyladěných vozů také exkluzivní a hlavně extrémní motocykl s názvem Soltador Cruiser.
Stroj byl postaven okolo motoru s objemem 113 kubických palců (1852 ccm) od S&S Evolution Style. Motor má obráběné hlavy válců a ventily a upravené vačkové hřídele. Výsledkem je působivý výkon na hranici 160 koní! Motocykl disponuje 6stupňovou převodovkou Harley-Davidson a odkrytým řemenem od NH Power.

Design Soltadoru nese typické znaky německé školy, které můžeme spatřit na strojích od firem, jako jsou Kodlin nebo Walz. Mnoho dílů bylo vyrobeno konkrétně pro tento motocykl. Za zmínku stojí rám, výstavní jednostranná kyvná vidlice nebo anodizované ráfky Edition Race o velikosti 4,5x18 palců a 10x18 palců obuté do pneumatik s rozměry 130/60 a 280/35.
Impozantní výkony motocyklu jsou podpořeny řídicí jednotkou Thundermax a vlastně vyráběným výfukovým systémem a přívodem vzduchu. Navzdory nemalé váze okolo 300 kg je Soltador Cruiser schopen zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhé 3,3 sekundy!
Na motocyklu dále najdeme systém odpružení AirRide, vidlice RS s integrovanými řídítky, vlnitý brzdový kotouč na zadním kole, přístroje od Motogadget, LED přední světlo a spoustu malých zlatě lakovaných doplňků. Černý lak je dílem rakouského umělce Marcuse Pfeila. Soltador Cruiser bude vyroben pouze v několika kusech a cena jednoho z nich bude stejně šílená jako motocykl sám – 120 000 € (cca 3 mil. Kč).

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):



TOPlist