globalmoto_duben_nolan




BMW Straight Six project

Projekt Straight Six si vzala na starost dvojice tunerů Keiji Kawakita a Kenji Nagai a nezůstal kámen na kameni. O příbuznosti se značkou BMW informuje už jen znak modro-bílé vrtule na řídítkách.

Kapitoly článku

V minulém roce se nám už skupina úpravců předvedla, když od výrobce obdržela čtyři modely R NineT. Tento model měli za úkol přetvořit libovolně ke svému obrazu. Dnes se podíváme kam až lze zajít, když dáte do placu dva cesťáky a necháte customérům volné ruce. Bavoráky K1600 GTL si vzali do parády dva přední japonští úpravci Kenji Nagai z Ken’s Factory a Keiji Kawakita z Hot-Dock Custom-Cycles a z původních motorek zůstaly jenom řadové šestiválce a hliníkové rámy.

Juggernaut

Kawakita vypuští do světa "Molocha". Juggernaut, jak je tento stroj pojmenován, připomíná mix motocyklů Šíleného Maxe a samohybný stroj z knihy Julese Verna. Postapokalyptické téma tu hraje první housle. Spousty takzvaně poctivého materiálu jako je hliník a železo naleznete na každém dílu.
Jako přední tlumení slouží typický systém Duolever a odkaz na model GS najdeme v zobáku a přídavných mlhovkách. Válku připomíná každý pohled na budíky po obou stranách palivové nádrže. Tvůrce se nechal inspirovat starou fotografií neznámého kabrioletu, který v kokpitu připomínal něco jako stroj z blízké budoucnosti.

Factory Special Ken

Pokud šlo o to, aby se druhá úprava co nejvíc odlišovala od té první, nemohlo to dopadnout lépe. Už když začneme předkem, kde se objevila hliníková vidlice nebo velkolepé ráfky a decentní futuristický kryt předního světlometu je jasné, že tady půjde o pořádný dragster. O moc víc než krátký rychlý sprint vám hliníková miska namísto sedla nedovolí.
Iluze dramatické světlé výšky mají na svědomí paradoxně obrovská CNC kola vpředu o průměru 23 palců, vzadu je palců dvacet. Hliník pak najdete i v kokpitu, dále v podobě krytů palivové nádrže a chladiče.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist