husqvarna_svartpilen_801_2




BMW R100 Magnum

Tuning motocyklů patří do světa jedné stopy mnoho let a objevuje stále více pěkných přestaveb a staveb. Jednou z nich je i modifikace staršího BMW R100 na zajímavý dirt-bike.

Kevils Speed Shop je obchod s motocyklovými potřebami a servisem. Byl založen Kevinem Hillem v Devonu ve Velké Británii. Kevin navíc na zakázku renovuje historické stroje a také přestavuje nebo dokonce od základu staví nové custom-biky. Mezi jeho slabosti ale patří staré "bavoráky", protože sám vlastní model R100 z roku 1980. A právě ze svého motocyklu se rozhodl udělat showbike "Magnum", aby lépe zviditelnil svůj obchod.
Kevin změnil své poměrně klidné BMW R100 na terénní motocykl s řadou klasických retro prvků. Začalo se úpravou rámu, kde se přepracovala jeho spodní část, a nepatrně se zkrátila zadní kyvka. To vedlo ke zmenšení rozvoru a celkové optické kompaktnosti motocyklu.
Nová je i maska s dvojicí klasických světlometů, vyměněny jsou řídítka a páčky. Dále zde najdeme novou hliníkovou nádrž a kompletně vyměněnou zadní část: minimalistické sedlo a krátkou, špičatou záď. Držák RZ se přestěhoval na pravý bok, stejně tak i zadní světlomet. Blinkry jsou u bočních tlumičů, pod sedlem. Lehkou úpravu prošel i motor a výfukový systém. Vše podtrhuje černo-zlatá kombinace barev na nádrži, závodní číslo a perleťový lak.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):
Motokatalog.cz



TOPlist