husqvarna_svartpilen_801_2




Výstava Motocykl 2011

Tak, a už se to pomalu blíží. V Praze opravdu začátkem března nastane světový unikát v podobě dvou současně probíhajících motocyklových výstav v jednom městě. Ať už jsou důvody pro tuto kuriózní a tragikomickou situaci jakékoli, veletrh Motocykl 2011 na holešovickém výstavišti proběhne v naprosto identickém čase jako výstava Motosalon v areálu PVA Letňany.

Jednou z jeho hlavních atrakcí se pravděpodobně stane nový český motocykl FGR Midalu s vidlicovým šestiválcem o objemu dva a půl litru. Návštěvníci si jej budou moci prohlédnout na stánku firmy FPOS a.s. ve střední hale Průmyslového paláce.  Stejně jako novinka FGR nesou punc luxusu a exkluzivity také americké motocykly značky Victory. Možná proto bude její expozice, umístěna také ve střední hale. Na stánku se hlasující v anketě Motocykl roku mohou seznámit s oběma nominovanými modely značky - Hammer-S a Cross Country. Po několikaleté přestávce se na holešovické výstaviště vrátí motocykly značky Ducati, a to s velkou slávou a v plném lesku nejžhavější novinky Diavel.
Pravé křídlo Průmyslového paláce obsadí převážně prodejci oblečení, příslušenství a všemožných potřeb pro motorkáře, na jejichž stáncích si zájemci mohou vystavené zboží rovnou zakoupit. V loňském roce se prodejní koncepce výstavy osvědčila a podle některých ohlasů se nákupem výbavy přímo na výstavě dalo výrazně ušetřit.
Levé křídlo Průmyslového paláce bude vyhrazeno sedmému ročníku mezinárodní soutěžní výstavy motocyklových staveb a přestaveb Bohemian Custom Bike a přidruženému festivalu americké retuše Airbrush Art Festival. Na BCB 2011 se přihlásilo sedm desítek speciálů, které budou rozděleny do šesti kategorií. Český národní šampionát je letos poprvé oficiální součástí Mistrovství světa ve stavění customů, pořádaného nadnárodní agenturou AMD. V rámci Airbrush Art Festivalu, kde se očekává účast dvaceti umělců z celé Evropy, proběhne i první česká soutěž v bodypaintingu - malování na nahé ženské tělo. Vedle soutěžních exponátů Bohemian Custom Bike se budou prezentovat firmy, které se zabývají stavbami a úpravami motocyklů, a celkovou atmosféru podtrhne přehlídka automobilových customů ve stylu hot rod.
V Křižíkově pavilonu rozbalí svůj bivak pravidelní účastníci Rallye Dakar - členové KM Racing Teamu. Kromě vozidel, s nimiž absolvovali letošní ročník nejnáročnějšího závodu na světě, se veřejnost může seznámit s podmínkami, v jakých jezdci „odpočívají“ po dokončení každé etapy. V sobotu 5. 3. od 11.00 a od 13.00 proběhnou autogramiády všech členů týmu KM Racing.
Na Motocyklu 2011 nebudou chybět ani některé tradiční doprovodné programy. Dechberoucí zážitek nabídnou páteční a sobotní vystoupení skupiny kaskadérů Crazy day na venkovní ploše před hlavním vchodem do Průmyslového paláce a ještě větší strach nažene divákům odvážná jízda v Globu smrti.
Pokud počasí dovolí přijet na motorce, je pro majitele připraveno hlídané parkoviště před pravým křídlem. Pro dvoustopé motoristy Incheba připravila nové parkovací plochy, vybavené elektronickým systémem s rychlejším odbavováním, a zrušila hodinové parkovné – na celý den se letos bude parkovat za 100 korun.
Pro ostatní je k dispozici bezplatná autobusová linka č. 751, která bude pendlovat od metra Nádraží Holešovice na Výstaviště a zpět.

Výstava Motocykl 2011 bude pro veřejnost otevřena od čtvrtka do soboty v době 10:00 – 20:00 hodin, v neděli pak od deseti do pěti odpoledne.
Celodenní vstupenka pro dospělé vyjde na stovku, děti do 6 let věku a držitelé průkazu ZTP/P za vstup neplatí.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):



TOPlist