globalmoto_duben_nolan




Vyberte si kvalitní moto pneu a užijte si podzim naplno

S nástupem podzimu se zhoršují i podmínky na silnicích. To ale některé nadšence od jízdy neodradí. Kvalitní moto pneu jsou však základ. Jaké vybrat?

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Patříte mezi motocyklové nadšence, které ani podzim a chladnější počasí od jízdy neodradí? Kvalitní moto pneu jsou základ. Při výběru pneu by měla být kvalita a bezpečnost vždy na prvním místě, u moto pneumatik to platí dvojnásob. Ne všechny se však hodí na mokré a chladné podzimní silnice. Jaké jsou ideální?

Připravte se na podzim. Kvalitní moto pneu jsou základ
V chladném a nepříznivém počasí se snižuje přilnavost terénu a pneumatiky se na studené vozovce tak snadno nezahřejí. Zatímco u auta to vyřešíme přezutím na měkčí zimní pneumatiky, u motorky je to trochu problém. Přestože zimní pneumatiky na motorku sice existují, jedná se spíše o okrajovou záležitost a na českém trhu jsou hůře k sehnání. Pokud však zvolíte pneumatiky kvalitní značky a s dobrým vzorkem, který dokáže vodu bezpečně odvádět, můžete se spolehnout, že vás podrží i při nízkých teplotách.

Pneumatiky vhodné na podzim
Skvělou přilnavostí na suchu i mokru se pyšní pneumatiky Dunlop TrailSmart Max, jejichž kostra obsahuje viskózu, která v kombinaci s bezešvým pásem urychluje zahřátí a zajišťuje skvělou pružnost. Excelentní jízdní vlastnosti a vysokou přilnavost na suché a mokré vozovce poskytují také pneumatiky Pirelli Diablo Rosso Corsa II. Ty jsou také první pneumatikou výrobce Pirelli, jejíž běhoun se v případě předních pneumatik sestává ze dvou různých směsí, rozprostřených ve třech oddělených zónách. Díky směsi s vysokou teplotní odolností poskytuje nejlepší výkon pneumatik při různém teplotním rozmezí.

Ideální podzimní pneumatikou je i sportovní moto pneu Metzeler Sportec M7 RR, jejíž vzorek byl navržen na základě dlouhodobých testů. Díky tomu poskytuje skvělý zážitek z jízdy a zároveň maximální bezpečnost. Revoluční technologie pěti zón poskytuje uživateli maximální přilnavost, excelentní řízení a dostatečnou stabilitu v každém úhlu náklonu. Všechny výše zmíněné pneumatiky pravidelně vítězí v náročných nezávislých testech, a tak jsou sázkou na jistotu.

Jak jezdit na podzim
Plynulá jízda na motorce by měla být samozřejmostí po celou sezónu, nejen v chladném počasí a na mokré silnici. Ať už akcelerujete, brzdíte, nebo zatáčíte, musíte být opatrnější a dělat vše plynule a pomalu. Bez zbytečné zbrklosti. Motorka má na mokré a chladné silnici delší brzdnou dráhu, proto si při jízdě raději nechávejte delší rozestupy.

Buďte také opatrní při přidávání plynu a připravte se na podzimní nástrahy jako je spadané listí a jehličí, které k tomuto období zkrátka patří. Klouže to na něm skoro jako na ledě. Na podzim je dříve tma a viditelnost může být snížena v důsledku mlhy či mrholení. Řidiči aut navíc s motorkami v této době na silnicích už moc nepočítají, proto jsou důležitá funkční světla a vhodné reflexní oblečení, abyste byli vidět. Kromě kvalitního oděvu a doplňků nezapomínejte ani na pravidelnou návštěvu pneuservisu pro motocykly, kde se postarají o vše potřebné pro bezstarostnou jízdu.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist