globalmoto_duben_nolan




STOP NEHODÁM.CZ

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Langoš_ (0) napsal 05.05.2010 v 23:21

Tak je to tu znovu. Pro nový rok 2010, tým www.stopnehodam.cz připravil novinku v podobě kurzů bezpečného ovládání motocyklu. Až 40 kurzů pořádaných na Autodromu v Sosnové a k tomu ještě spoustu doprovodných programů, jako například asistence specialisty na motocyklové podvozky www.erlank.cz, který na přání každému z účastníků ZDARMA naladí, případně poradí co s podvozkem.

jan.koda (0) napsal 28.12.2009 v 20:13

když už se to stane a není to Vaše vina, ale podepíše se na Vás nějaký idiot, mohu Vám vymoci aspoň pořádné odškodné když už to odskáčete. Je to zdarma a nikde nemusíte běhat. Lze až 4 roky zpátky a nespokojit se s mrzkým bolestným od pojištovny. Více info mejlnu.

PavelFX (0) napsal 29.04.2009 v 11:10

S těma duchodcema je to recht ty jo... včera jsem jel na mašině pro mladou do školy a ten kokot se otačí s pickupem na dvouproudový silnici přes dvojtou plnou samozřejmě že jel dědek do pekařství s rohlíkama!

Richia (2) napsal 24.04.2009 v 14:05

jelimanek.cz : Jo chlape, napsla jsi to co ja, ale lepe Absolutne nechapu, proc v Cz vsichni naji problemy s kamiony. Na druhou stranu nechapu, proc maji v Uk problemy s motorkari Jsou tu v pozici, jak kamiony v Cz.

Jinak nemuzu pochopit, proc CryingDragon nezablikal svetly... Ale to je jina. Hlavne ze chlap prezil..

jelimanek.cz (0) napsal 22.04.2009 v 23:56

CryingDragon:Važně sem se pobavil nad tvojím komentařem.Jen jedna věc mě k smíchu není.Jak mě mužeš nazvat(ikdyž nepřímo) prasetem? Ja sem jeden z mnoha kluku motorkářu co se touto prací řidiče živí.Pokud jsi měl problém z jedincem nehazej do stejneho pytle všechny!!Dle popisovane situace ktero jsi prožil maš pravdu.80%vina byla u toho kamionáka.Ale je tady stále 20% ktere padají na tvoji hlavu.Já osobně razím jedno.Nemysli že tě někdo vidi,mysli i za něj.Předvídavost možné krizove situace,ktera muže předemnou nastat, by možná zachranilo spoustu zbytešně vyhaslích životu.Jak zde bylo už mnohokrate napsano,lide jsou k sobě vzajemně netolerantní a v silničním provozu se to projevuje nejvíce.Takže než počastuješ některou skupinu lidí třeba prasata tak se nejdřív zamysly koho tak VŠECHNO nazívaš.Mam dotaz.Jakpak by si nahlížel na motorkaře co přecení svoje schopnosti a v zatačce je dlouhej a vyjede do cesty kamionu kterej važí 40tun?Jak by si nazval motorkaře co Profrčí mezi autama na dalnicí po dělící čaře minimalne 200km/h.Jak nazveš motorkaře co v obci předjíždí na přechod zastavujicí kamion aspon tak 100?To a mnoho jinych perliček se stalo mě motorkaři tělem i duší.Ted mi řekni co na to asi řekne paprda v hospodě po zhlednutí krasne reportaže na tv NOVA.Hm?? Ty motorkaři sou ale prasata.Takže tim počastuje i tebe!!A ty se tak chováš?Tak prosimtě nebud tak kratkozrakej jako věčina těch co otom nemaji ani páru.Diky Martin (Venda) Bandit

státní (1) napsal 22.04.2009 v 04:35

georgig-nejsme a nebyl jsem nikdy bolševik ale když vidím takové mozky jako jsi Ty tak asi komunisty brzy podpořím-zažil jsme slávu našeho motoristického sportu osobně za velice skromných podmínek-hymna i naše vlajka při našem vítězství na MS a ME byla stejná-to Ty již nikdy nezažiješ a já mým jezdcům ve státní reprezentaci ze Svazarmu,Rudé Hvězdy a Dukly do smrti budu vděčný a vůbec nevadí že mnozí byli komunisty-to ty nikdy nepochopíš co je touha po vítezství čest a sláva České republiky-můžeš jen závidět a lituji Tě motorkáři-krátce řečeno to co Ty jsi najel to jsme my obrazně řečeno nacouvali!

Richia (2) napsal 22.04.2009 v 02:13

CryingDragon : Vidis, napsal jsi, ze jsi necekal, ze se rozjede. Nezastavam se ho a ani Tebe, ale je potreba si uvedomit,ze pokud jedes na motorce a nekdo udela chybu, "odseres" to Ty. Jak jsi to popsal Ty, mi to celkem neni jasne. Je hlavni, ze jsi prezil bez ujmy na zdravi. Naposledy, kdyz mne nekdo prehlidl na krizovatce, jsem to odnesl 5 mesici a mam jeste srub a drat v noze.

Mrzi mne, ze lide nevidi zasadni problem kamionove dopravy u nas. To je dalnicni tah D1. Katastrofa. NIKDY nebyla stavena na takovou zatez. A hlavne, a stim s Tebou souhlasim, je obrovsky problem, ze se CZ stala tranzitni zemi. Chtel jsem tu vyjmenovat par narodnosti, ale pak jsem si uvedomil, ze to nema cenu. Vsude, mezi narody ci profesi muzes najit dobre a spatne lidi.

Zminujes se tu o predjizdeni. Ja v tom nevidim zadny problem. Proste zpomalim a necham je provest manevr. Ja nikdy nemel problemy s tahacem napr. v Uk. A to jsem predjizdel 2 minuty (rychleji to neslo) Nikdo na mne netroubil ci neblikal svetlama, jak je to bezne v Cz. Tam kdejaky idiot (v Cz) s Octavii si mysli, ze mu musis uhnout. Problem je zase, a zase v ohleduplnosti. Muzeme tu argumentovat na obe strany...

Hlavne chlape, nerikej, ze ridici kamionu jsou prasata a nezminuj vek. Ono vubec nezalezi na veku. Muzes mit najezdeno/ odjezdeno spoustu kilometru ci let, a porad muzes jezdit jak prase. Je to opovaze A ZASE O OHLEDUPLNOSTI.

Rikam to hodne nerad, ale motorka se snadno prehlidne. A jen takovou pikantnost na zaver ze statistiky z Uk (ceske neverim). Ze 100% nehod, kterych se zucastnili motorkari, okolo 60% nebylo zavineno motorkaremi. Z techto 60%, 12% ridicu videlo motorku a rozhodlo se pokracovat. To znamena, ze kazda 13 nehoda se stala jen proto, ze se ridic rozhodl vybodnout na motorku a vesele si pokracovat... To ani nezaslouzi komentar.

SPV (816) napsal 21.04.2009 v 23:40

Zajímalo by mě, jak bude probíhat školení dokonalého ovládání motocyklu i sama sebe, a co to bude všechno obnášet. Tam bych viděl ten největší přínos, a ne volné jízdy na okruhu.

Anti (390) napsal 21.04.2009 v 21:18

Řek bych,že tam spojitost je.Lidi byli držený zkrátka a podle toho se chovali.Teď mají absolutní volnost a podle toho to taky vypadá.Dle mého je hlavní viník situace na silnicích změna mentality.Chvilku po revoluci mě předjížděli pouze nagelovaní chlapěčci v autě pučeným od Taťky.Dnes mi zběsilé předjíždění v nesmyslných místech předvádí nejen útlé holčičky s čerstvým razítkem,ale i dámy v letech a já se ptám proč?Co lidi nutí na silnicích tak šíleně riskovat?

Georgik (76) napsal 21.04.2009 v 21:11

Anti: ale to přeci není o zřízení, to je o lidech!!! jinak já jsem reagoval především na to jeho vychcalování komančů, jak tenkrát bylo vše OK a dnes je vše špatně. Pravdou ale je , že to už se dostáváme jinak, než k tématu článku, takže politiky bych zanechal.

Anti (390) napsal 21.04.2009 v 20:46

A to já osobně se státním souhlasím.Nejsme sice nějaký echt pamětník,ale...
Otec jezdil se svou škodovkou maximálně osmdesát.Já jsem se svojí devadesátikilometrovou rychlostí bezkonkurenčně nejpomalejší vozidlo na silnici.
Plně věřím tomu,že změna mentality se významnou měrou podílí na tom,co se na silnicích děje.Někdo může říci demokracie,já říkám ztráta řádu.Absolutní neúcta k druhým,sobecké chování,přeceňování svých schopností a podceňování situací v provozu,ignorace dopravního značení,prostě anarchie.Raný kapitalismus,můžeme si dělat co chceme a nemusíme dodržovat žádné zákony.

Georgik (76) napsal 21.04.2009 v 16:22

To státní: teda soudruhu, tohle je hodně tendenční příspěvek .
1) nikdy jsem neslyšel, že by někdo zavrhoval SVAZARM, myslím, že je to přesně naopak, všichni kdo tu dobu zažili ví, že pod SVAZARMEM se kolikrát dali organizovat a pořádat takové věci, že se o tom soudruhům ani nesnilo , prostě Češi si našli cestičku (pokud se nemýlím, tak pod SVAZARMEM fungoval za komančů Harley klub - údajně nejstarší v Evropě... a díky tomu, že ve SVAZARMU pracovala většina lidí naprosto bezplaně bylo vlastně na všechno, co strana a vláda nezatrhli
2) co se týká agresivity - nehledej chybu v režimu, kdyb benga nebyly bandou úplatných hovad, asi by to vypadalo na silnicích trochu jinak, ale to není o režimu, to je o tom, že jsme prostě hovada
3) Tvé komoušké kecy o tom, že se má z daní platit to či ono. ha ha ha. Prober se, kde bys na to ty daně chtěl brát? to není jako kdysi, když jste pod podmínkou vyloučení dětí ze školek a škol, nahnali rodiče stavět tělocvičny, jidelny a kanalizace v akci Z, abyste pak mohli na ústředí brát 10-ti až 100 tisíce měsíčně, ale před dvaceti lety, Ty šmejde komouškej, tak tu nemel nesmysly a bež se projet v šustákach na jednadváce nebo na Simsonu, když Ti soudruzi jednoho nechaj pod pultíkem. Z takových demagogů jako jsi Ty je mi na blití.

PetrR6R (0) napsal 21.04.2009 v 14:11

Přesně tak, člověk se musel učit sám v provozu, protože autoškoly nenaučí nic
Chce to praxi a praxi a jezdit s rozumem
Sice hovada budou stále jezdit po našich silnicich, jak zdrogovaný, opilý až na mol, tak i 18cti letý bzuci se škodofkama, kteří se předvádějí v provozu jací jsou borci... A tím všechny ohrožují..
Ano ale i mezi motorkářema jsou lidé, kteří jezdí jak paka a riskují to nejcenější
Každá taková kampaň je dobrá, jen když zachrání alespoň 1 život
Ale zakopaná chyba je už v autoškolách... Měli by zavést Psychotesty a co nejvíce praxe
Život bez nehod

thegrid (0) napsal 21.04.2009 v 13:26

dělal sem řidičák před dvěma roky A+B ale teda to co mě naučili na motorce, to je k smíchu, takže každej se musí učit sám a i když už si věřim, mě samotnýmu to bude ještě pár let trvat

Mike70 (70) napsal 21.04.2009 v 11:52

Richia> jsou různý řidiči... Už dvakrát semi stalo, že řidič kamionu předjížděl asi osmdesátkou na křižovatce přes protijedoucí odbočovací pruh a málem sejmul osobák (jednou jsme to byl já). Pak vidím motorkáře, jak stejným způsobem předjíždí kolonu aut a vůbec neuvažuje, jestli nebude nběkdo odbočovat. Hovada na silnici budou, dokud bude Policie ČR nečinná Nepomáhá prevence, tak musí přijít represe

memphis.unv (17) napsal 21.04.2009 v 10:43

člověk, kterej bude večer ve zprávách jde poznat už odpoledne. dopravní předpisy ať si nedodržuje nikdo, ale jsou lidi co mají soudnost a jsou ti co nemají pud sebezáchovy. ti první tohle nepotřebují a těm druhejm to nepomůže

státní (1) napsal 21.04.2009 v 10:06

Poplatky v Mostě či Brně i na jiných tratích musí být pro motorkáře jen symbolické-hlavní tíhu finanční musí nést vlády příslušná ministerstva,pojišťovny,prodejci motocyklů a příslušentství Autoklub ČR a UAMK.Praktický veškará závodiště stejně byla státní-potažmo Svazarmu a byla postaveny svépomocí a hlavně z daní občanů-chápu že jest to dnes skoro utopie ale jak to hezky koresponduje s milardovými odměnami na příklad pan Roman z ČEZu nebo dne sčrestvé-ředitel ČSD a jeho náměstci 500 tisíc Kč měsíčně-ZA CO SOUDRUZI?Či-li veškeré reklamní akce na motodromech jsou jen líbivé kecy hlvní vinu nese vláda,parlament a výkon státní moci-justice a policie a na našem malém dvorku-AK UAMK,pojištovny a slavné ministerstvo pana Lišky které naprosto přehlíží motoristický sport-a tuto realitu nikdy nezruší a nevymaže-touha po vůni benzinu a rychlosti byla a bude!

lynx (98) napsal 21.04.2009 v 09:44

Takové akce jako Stop nehodám jsou sice líbivé, ale ve svém důsledku nic neřeší. To co se tady s velkou slávou nabízí by měla být samozřejmostí při absolvování autoškoly. Jenže u nás je řidičák nároková položka, každý kdo si zaplatí ho dostane. A zdaleka to neplatí jenom pro motorkáře. Jednadvacetiletý řidič R1 po absolvování běžné autoškoly je stejným přínosem pro bezpečnost na silnicích jako stejně vyježděný expert s kamionem - oba spojuje neschopnost zvládat daný stroj a přesvědčení, že přes ně není (jsou samozřejmě vyjímky, ale píšu o většině). Ono totiž nejde o bezpečnost (o té se jen kecá), ale pouze o prachy. Nejdříve si koupíme řidičák a pak pomáháme plnit plán ve výběru pokut u PČR. Ve své podstatě může za ty mrtvé na silnicích systém prodeje řidičáků a přístup PČR k řešení problémů - buď absolutní netečnost nebo nesmyslná buzerace.

vaaclav (0) napsal 21.04.2009 v 09:32

Jo, škoda, že není Nova mezi mediálníma partnerama týhle jinak užitečný akce. Myslím, kdyby skončili s jejich negativistickou kampaní - teda spíše každoročním vymýváním mozků obyčejných lidí kecama o tom, že biker=vrah jejich dětí, tak by tolerance mezi všemi účastníky provozu stoupla o 300%.

Zdar.

státní (1) napsal 21.04.2009 v 09:22

I v minulosti na pomalejších motocyklech jsme padali a mnozí i nepřežili ale měli jsme štěstí byly pořádány stovky motoristických podniků dnes zatracovaným SVAZARMEM a na rozdíl od dnešních poplatků ten hnusný Svazarm ješt jezdci zaplatil startovné,cesťák,údržbu a skromné bydlení a třeba guláš-tisíce jezdců v mém milém Enduro-dříve terénní motocyklové soutěže nebo motokrosu se vyřádilo za přispění tisíců rozhodčích,pořadatelů a hlavně fandů a diváků-dnes nepochopitelné že?Výsledkem byly také stovky umístění na bedně Mistrovství světa a Evropy-také dnes nepochopitelné-když jsou krásné mašiny,oblečení a tisíce bláznivých jezdů mladých i starých.A ješt něco na každém rohu čekal také dnes nenáviděný VB-ák radarů jako máků-pokuty sice malé a často i jen domluva.Dnes policajta vidíš jen ve střbrném autě pana Langra s krásnou policajtkou zabranou asi jen do harašení!Podstata dnešní všeobecné agresivity je v současném nastaveném režimu společnosti-nefunguje především justice,státní nádvladní,policie i výkon trestu-obecně je společenská morálka v minusu-jinak lituji všech mladých i starých životů motorkářů,jezdím také a vidím strašnou nezkušenost umocněnou touhou po závodění-takže ryba smrdí od hlavy-parlament,vlády,min.škol a sportu,UAMK,AK,justice,policie-vo tom to je přátelé motokáři!

martjan_1098 (283) napsal 21.04.2009 v 08:39

PRECTETE SI NAZOR JELIMANKA.CZ A CHOVEJTE SE, PROSIM, PODLE TOHO...

CryingDragon (7) napsal 21.04.2009 v 08:32

Sakalík: Mluvím o jizdě na červenou, o jízdě do protismněru, o jízde přez přejezd když bliká světlo, o předjíždění přez plnou čáru. Mluvím o hrubém porušení dopravních předpisů. A nezlob se na mně ale jet na červenou nebo přez přejezd neni chyba z unavy. A za svím tvrzením si stojím

90 sem jel mimo obec, křižovatka byla před telnici a zatačí se tam na Blučinu. Tenhle usek je přehledný když jedeš od hodonína. jak sem řekl viděl jsem řidiče v kabině tudíž on musel vidět mně, ale asi ne. Myslím že 90 je mimo obec rychlost normalní a ruku na srdce kdo ji opravdu jezdí. (asi moc lidí ne když mně jich hodně předjiždí).

CryingDragon (7) napsal 21.04.2009 v 08:27

Richia: A nesrovnávej evropu, vždy když byl problém s kamionem bylo to na uzemí čr a byl to český nebo rumunský řidič, a český mněl tak sotva 25 let, já to vždy omlouval nezkušeností řidičů. Staré vyježděné chlapy poznáš ale těch je čím dal tím méně.

chybyčky píšu také, takže omluva taky.

CryingDragon (7) napsal 21.04.2009 v 08:25

Richia: kámo ten kamion byl čelním oknem smněrem ke mně, já viděl řidiče on musel vidět mně. A ne děkuji nepotřebuji jet z řidičem kamionu na to abych pochopil že jsou to prasata. (Viz třeba kamion v pomalém pruhu do kopce,druhý vedle něj a třetí předjiždí oba dva, mluvím o dalnici) Tu jako by Křižovatku by jsi musel vidět, pak by jsi sám řekl že to bylo prase. A ve mněstě se 90 nejezdí, a ne opravdu to nebylo ve mněstě ta křižovatka je před Telnicí a je velmi ale velmi přehledná jede se tama na blučinu) a já ten kamion viděl, viděl jsem i řidiče a stál, rozjel se teprve až jsem byl blíž. Takže tady neskoušej hrát na to že za to mužu já, nejezdím jak prase, 90 je povolená rychlost kterou můžeš jet, křižovatka byla přehledná kamion stál, sice najetý v protismněru ale stál, řidiče jsem viděl tak jak mně mohlo napadnout že se rozjede. No někdy bych ti to přál potkat takové blbce a doufám že ho potkáš pak budeš mluvit jinak.

Richia (2) napsal 21.04.2009 v 07:42

Omlouvam se za pravopisne "chybicky".

Richia (2) napsal 21.04.2009 v 07:39

To CryingDragon : Vis, Tvuj komentar mne "nadchnul". Jsem si rekl,dalsi idiot, co nema absolutne tuseni co dela.Tak za prve chlapce,tahac ma cca 16 metru a extremne omezeny vyhled dozadu a do boku.Pokud jsi ... a neuvedomis si to, je to Tva chyba. Plati zasada, ze pokud nevidis JEHO zrcatko, on NEMUZE videt Tebe.Pokud zataci,MUSI zkontrolovat zda muze a pak pokracovat. Pokud se neco stane po zacatku manevru, uz nic neudela. Toto vse by jsi snadno pochopil, kdyz by jsi nejaky kilometr jel s ridicem kamionu (staci i ridicem jakehokoliv tezkeho vozidla presahujici 10 m, a i ridice autobusu). Dalsi vec je, ze pokud vidis jakekoliv vozidlo na vedlejsi a mas 90... No, k tomu zadny komentar neni potreba.Pokud to bylo ve meste tak k tomu neni potreba zadny komentar, pokud mimo mesto, musela byt tato krizovatka oznacena. Pokud jsi do ni nevidel, mel jsi pribrzdit, pokud jsi do ni videl, no .. A mimo to pribrzdim a dam o sobe vedet (zatroubit ci zablikat), ale to prece neni potreba pripominat. Ja osobne radci budu idiot, ktery troubi, nez idiot, ktery bude v nemocnici a netroubi.

Rocne, za kazdeho pocasi, najezdim spoustu km na motorce do prace.Jezdim hodne pres evropu, ano i na motorce .) A nikdy jsem nemel potize z ridici kamionu. Naopak, nemuzu si jejich chovani vynachvalit. Samozrejmne, stejne jako jinde, najdes mezi nimi excelentni, prumerne a podprumerne ridice. I kdyz tech poslednich je minimum. Jan tak, aby rec nestala, kdy jsi videl naposledy dopravni predpisy?? Oni musi absolvovat kazdy rok pravidelne preskouseni.Silne pochybuji, ze jsi je nekdy, od absolvovani autoskoly, videl.

Porad nechapu, proc ma kazdy problemy s ridici kamionu. TO je a nejspise bude ceske specifikum.Nikde po cele evrope ci mimo, jsem se s timto nesetkal.Problem vidim jiz od autoskoly. Proc nejsou v u cebnicich uvedeny napr. takove priklady, ze pokud kamion zataci, mel by ridic automobilu ci motorky zpomalit??? Nebo upozornit, ze ridic nakladniho auta ci busu ma omezeny vyhled dozadu??

Jem i lito, ze jsi mel nehodu, spadnul jsi s motorkou. Ale ruku na srdce, kde byla chyba? To ze jsi se spolehal, ze jsi na hlavni? A nezapomen, vsichni muzeme udelat chybu, at je to ridic motorky, auta, kamionu ci autobusu. Ja osobne mam tento napis "Me - max. one mistake.You?" Preji hodne stastnych kilometru

reNqy (0) napsal 21.04.2009 v 01:01

Ta žlutá suzuki na tom obrázku je honzíkova :(

thegrid (0) napsal 21.04.2009 v 00:02

Mě by zajímalo kam se cpou všechny ty miliony na bezpečnost, já zatim viděl na internetu tu odstrašijící reklamu, ale jinak že by byli nějací policajti, kteří by mě zastavili a dali aspon nějakej leták o bezpečnosti to nic Holt to musím víc kalit

yamaharider (27) napsal 20.04.2009 v 23:31

"Podle dříve zveřejněných údajů patří Česko v rámci Evropské unie k zemím, v nichž na miliardu ujetých kilometrů připadá nejvíce mrtvých motocyklistů!"
1)ceska povaha
2)stav silnic a dalnic:znaceni,uprava po vykopovejch pracich,stromy kolem silnic,kvalita povrchu silnic(vyjete koleje,fleky,housenky,kanaly,vlakovy prejezdy).proc ve francii musi bejt kamiony prevazejici sypkej naklad zaplachtovany a tady ne?Proc maj v nemecku,rakousku(alpy) dvojity svodidla v zatackach a tady mame ty s obnazenejma tyckama?Aby si bylo o co usekat koncetiny kdyz vjedem na olej,naftu nebo sterk??

proste prikladu by mne i spoustu z vas napadlo jeste desitky mozna stovky proc jsme jedni z nejhorsich ale tak popsal jsem asi nejzavaznejsi co me napadaji...

zapomel jsem zminit lanovy svodidla a aroganci ridicu kdyz vidi jet motorku a taky treba stavebni a zemedelsky stroje ktery maj zadni nefunkcni svetla na okrasu kdyz je teda zrovna maji tak nejsou cisty+kazdy vyjeti z pole nebo ze stavby sebou nese par kg bordelu na asfaltu..

Proste tohle je vecny tema..hlavne opatrne kluci a holky

jelimanek.cz (0) napsal 20.04.2009 v 23:11

Tak sem si tady pekně početl nazory a z dosti souhlasím.Jezdím na moto už nějaky pátek tak sem par desítek fousovek taky zažil.Jezdím take už 9let z kamionem takže nejaky km sem už ujel,i po evrope a měl sem možnost poznat dopravu i jinde.Toto je bezesporu suprova myšlenka ale dle meho nazoru nedotažena vubec do konce.Podle meho je potřeba uplne přepracovat zpusob vyuky a ziskavaní ř.prukazu v autoškolach.Jako řidič profesional musím absolvovat zdravotní prohlidky,školení a co je dle meho nazoru nejduležitější psichotesty.Pokud by zavedly toto dodatečne vyšetření k lekařske prohlidce,povine školení všech řidiču(třeba po 5letech) aby si osvojily inovace vyhlašek a zda jsou stalé i zdravotně schopni učastnit se silničního provozu mohlo by MOŽNA bejt i bezpečněji na cestach.Možna semnou nebude spousta lidi souhlasit ale zamysleme se.K čemu vam bude kurz bezpečné jizdy když narazíte na poloslepeho duchodce co už si ani nepamatuje co to vlastně ta vyhlaška je,ridíčak ma datum vydaní hodny tak do muzea.Ale hlavně že si muže zajed do kramu na slevu rohliku a otočí se vam přez plnou čaru bez blinkru k obchodu.K čemu nám bude předvídaní a opatrnost když narazíte na kluka v kšiltovce ktery i v normalním životě ma problemy se sebeovladaním a vy ho předjedete.Napadne vas že vas předjede a zabrzdí vam před nosem natvrdo.Jen pro tu prdel jak se rozmaznete a on bude prvni.K čemu vam bude dokonale ovladaní motorky naternovane z okruku když předvama pojede kamionák kterymu se bude sypat nezaplachtovany naklad a vy na nej najedete nečekane v zatačce?Jak už zde bylo napsano.Pokud se k sobě nezačneme chovat jako lidi tak muže byt milion osvětních akcí a programu ale bude to k prdu.Tak už nebudu moralizovat Jen mam prozbu.Chlapi (a Holky ) Jezděme především hlavou at se mužeme bezpečně vracet pokažde k našim rodinam a kamaradum v pořadku.Ať na moto,v autě nebo třeba na koloběžce.Člověku je až smutno když vidí ty hrobečky u cest a přemyšlí co se tady asi mohlo stat. Přeji bezpečne navraty Ps:Moc mi nenadavejte za pravopis. Martin (Venda) Bandit Gsf

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist