yamaha_demo_tour




SHARK – modely 2006

Stejně jako tomu bylo v loňském roce, tak i letos představila firma Nokamoto, hlavní dovozce motocyklových přileb Shark do České Republiky, novinky pro rok 2006. Prezentace se konala v Krkonoších na Pomezních boudách předposlední víkend v Říjnu.


Z počátku se hovořilo především o prodeji přileb těchto značek za uplynulý rok, kde jen zmíním, že mezi termoplastovými přilbami vítězí přilba S800 a mezi kompozitovými přilbami byla nejprodávanější RSF2i a RSF2 Race. Nárůst v prodeji zaznamenala i luxusní kompozitová přilba RSX, zejména v barevném provedení RSX Oxydium.


Co se týče jednotlivých modelů a změn oproti předchozímu roku, tak mezi přilbami určenými pro městský provoz se objevila jedna novinka. Pro nastávající rok budou tuto řadu zastupovat termoplastové přilby SK1 a SK4, kde ceny přileb SK4 se pohybují od 3590 Kč do 4550 Kč a ceny SK1 od 3850Kč do 4990Kč.


Mezi integrálními přilbami řady performance se stala výchozím modelem termoplastová přilba S500Air. Tato přilba je nabízena ve dvanácti barevných provedení a její ceny se pohybují od 3600 Kč do 4990 Kč. Další model zastupující tuto řadu je úplná novinka: S650.


Tato přilba je o něco lehčí než výchozí model S500 Air, používá jiný systém uchycení hledí a má plexi odolné proti poškrábání. Posledním termoplastovým modelem je přilba S800, která bude nabízena ve stejném barevném provedení jako vloni a ceny se pohybují od 5250Kč do 6490Kč.


Výchozím modelem mezi integrálními přilbami řady Hi-tec zůstává kompozitová přilba RSF2i. Bude nabízena v pěti nových barevných provedeních a v jednom zcela novém. Jedná se o částečně matný a částečně lesklý povrch. Sportovní model této přilby RSF2 Race zůstává beze změn oproti předchozímu roku a cena je přibližně o 1000 Kč vyšší než u RSF2i. Oba tyto modely používají odmlžování pomocí difuzoru hledí, jsou vyrobeny z vícesměnných kompozitových vláken a používají tlumící vrstvu s rozdílnou objemovou hmotností. Model RSR2 Race je navíc vybaven závodním uzávěrem pásku dvojitými D-kroužky.
Další novinkou pro rok 2006 je přilba RSI. Tato přilba vyniká především svým unikátním aerodynamickým tvarem a zajímavým způsobem větrání. Přilba je vyrobena z vícesměnných kompozitových vláken, zesílena Carbon/Kevlarem a používá pětidílnou tlumící vrstvu. Ceny se pohybují od 7900Kč do 8990Kč.
Luxusní model mezi kompozitovými přilbami RSX je nabízen v úplně nových barevných provedeních. Oproti předchozím modelům řady Hi-tec je skořepina vyrobena z vícesměnných Carbon/Kevlarových vláken, je zde použito 3mm hledí místo 2,2mm, odmlžování pomocí předních odsávacích výdechů a šestidílná tlumící vrstva.


Top model Shark RSR2 je oproti předchozímu roku nabízen v jednom novém provedení - replika K. Muggeridge. Tento model je charakteristický určením pro sportovní účely. Obsahuje masku proti zapocení a navíc je dodáván s trhacími foliemi. Jinak využívá veškeré technologie použité u přilby RSX. Cena se pohybuje od 12990Kč do 16000Kč.
Co se týče motokrosových přileb tak Shark nabízí jeden termoplastový model MX200 a jeden kompozitový model MXR. Ceny motokrosových přileb se pohybují v rozmezí 3900Kč až 7990Kč. Všechny modely pro rok 2006 by měly být v prodeji již v listopadu 2005. Nyní v prosinci můžete zakoupit i novinky RSI a S650.

Informace o redaktorovi

Pavel Růžička - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist