globalmoto_duben_nolan




Knox MetaSys II

Britská firma Knox patří mezi výrobci motocyklových chráničů patří na světovou špičku - však už se zabývá vývojem a výrobou protektorů 33 let, a její chrániče používá většina výrobců oblečení. V těchto dnech Knox přichází na trh s druhou generací páteřáku MetaSys. Podobně jako předchozí model je i novinka kvůli lepšímu rozložení energie při nárazu poskládaná ze čtyř velkých plátů, ale zároveň přináší celou řadu vylepšení.

Poněkud netradiční řešení s velkými plastovými plochami má Knox odzkoušené už na  předchozím modelu. Čtyři desky jsou pospojované tak, aby se mohly pohybovat nezávisle na sobě a neomezovaly jezdce v pohybu. Páteřák se naopak díky unikátnímu řešení umí  zkrátit či prodloužit podle toho, jestli je pilot zalehnutý na nádrži, nebo jede ve vzpřímené poloze - například při brzdění - takže dokonalé pokrytí zad je zajištěno v každé situaci. 
Samotné pláty jsou vyrobeny hybridní technologií, která kombinuje tvrdou vnější vrstvu zachycující náraz, a měkčí EPP na vnitřní straně, absorbující energii a zaručující účinnost při opakovaných dopadech. Specialitkou jsou pak pohyblivě uložené chrániče lopatek.
Pokud jde o komfort nošení, všechny popruhy jsou nastavitelné podle postavy jezdce. Důmyslný systém větrání zamezuje pocení, a kontaktní vrstva z distanční tkaniny je navíc vyjímatelná a dá se vyprat v pračce. Na zapínatelné ramenní popruhy lze připnout hrudní chránič od Knoxu.

Páteřák Meta Sys II se vyrábí ve třech velikostech a díky atestům prováděným ve vysokém rozsahu teplot jej můžete využít nejen na motorce, ale také třeba na lyžích či snowboardu. Za cenu 4 350 korun tak vlastně získáte několik páteřáků v jednom.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Související firma
  • MMB

    Prodej a autorizovaný servis motocyklů, skútrů, čtyřkolek, origin. dílů a doplňků značky Yamaha. Nabízíme velký výběr motooblečení, motocyklových přileb a motodoplňků. Výhradní dovozce značek: Lookwell, NZI, Marushin, Knox, Cold Killers, EBC, Termignoni. Možnost nákupu na stránkách E-shopu nebo kame...




TOPlist