husqvarna_svartpilen_801_2




Jak vybrat moto pneumatiky na skútr nebo moped?

Výběr pneumatik na skútr a moped se samozřejmě musí řídit parametry v technickém průkazu. Existují i další kritéria, podle kterých je možné se řídit, ale také ta, jimž bychom neměli věnovat žádnou zvláštní pozornost. Jezdíte-li na skútru či mopedu často, dejte si s výběrem záležet. Správná volba pneumatik vám zajistí komfort, bezpečnost a může i ušetřit peníze.

Rozměry a značení moto pneumatik

Správné parametry pneumatik na skútry a mopedy naleznete v technickém průkazu a je třeba se jimi striktně řídit kvůli bezpečnosti jezdce i ostatních účastníků provozu. Při nedodržení předepsaných hodnot počítejte nejen s pokutou od policejní hlídky, ale zcela jistě neprojdete ani technickou kontrolou. Pokud toužíte po určitém obutí, které nemáte zapsáno v TP, máte možnost si o zápis zažádat na příslušném úřadě.

Moto pneumatiky na skútr či moped podle ceny

Nízká cena pneumatik je sice pro mnohé lákavá, ale ne vždy díky ní ušetříte. Podezřele levné pneumatiky na skútr nemusí být kvalitní, mohou ležet ve skladu už dlouho, nebo mohou vykazovat jiné nedostatky, které se projeví na jízdních vlastnostech i životnosti.
Největší rozdíly v cenách dělá materiál, z něhož je pneumatika vyrobena. Stejně jako se v dražších a kvalitnějších botách budete cítit komfortně a nebudou vás bolet nohy, tak i v pneumatikách vyšší tvrdosti a z lepšího materiálu bude vaše motorka nesrovnatelně pohodlnější a bezpečnější. A za to se vyplatí si připlatit.

Nákupem super levných pneumatik sice jednorázově ušetříte, ale pořídíte-li si kvalitní moto pneu, vydrží vám mnohem déle, jízdu si budete užívat a především nikoho zbytečně neohrozíte.
Platí to však i obráceně. Dražší pneumatiky na moped nebo skútr nemusí vždy znamenat vyšší jakost. Proto doporučujeme neřídit se při nákupu moto pneumatik cenou, ale jejich materiálem, vlastnostmi nebo odbornou radou zkušeného prodejce pneumatik.

Výběr moto pneu podle období

Jízdu ve velké zimě a na sněhu či ledu na skútru nedoporučujeme, ale ani v zimní sezóně se zcela nevylučuje. V našem klimatickém pásmu, kdy jsou nepříznivé podmínky zpravidla otázkou jen pár týdnů v roce, si můžeme jízdu na skútru dovolit i v zimě. Avšak musíme k tomu mít vhodné obutí. Výběr moto pneu tedy závisí i na období, v němž je chceme využívat.

Testy moto pneumatik

Nejlepší doporučení získáte od těch nejpovolanějších, tedy moto nadšenců se stejným typem skútru či mopedu. Najdete je na internetových fórech a v mnoha tematických diskuzích, kde se vám dostane odpovědí na řadu otázek. Vždy je dobré také sledovat nezávislé testy pneumatik na motorku, které se podrobně věnují jednotlivým disciplínám, jako je jízda na různých typech povrchů, aquaplaning, spotřeba, hlučnost, chování v zatáčkách a mnoho dalších.
Stále hledáte ty pravé moto pneumatiky na skútr nebo moped? Zavolejte odborníkům do AZ pneu! V našem e-shopu najdete vyčerpávající výběr obutí na skútry různých cen i vlastností.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist