journeyman_brezen




Jak by to vypadalo, kdyby automobilky začaly vyrábět motorky

Je jen pár značek, u kterých se svět automobilů a motorek protíná. Auta a zároveň i motorky vyrábí Honda, Suzuki nebo německé BMW, ovšem pojďme si nyní trochu zafantazírovat a podívat se na hypotetické motorky čistě automobilových značek.

Následujících šest počítačových renderů má na svědomí americký dealer motocyklů Harley-Davidson – firma Jennings. Již v minulosti jsme se díky ní mohli podívat, jak by to asi vypadalo, kdyby začala italská Vespa vyrábět motorky různých kategorií. Teď ovšem zabředneme zase do trochu jiného soudku.

Superbike McLaren

Aktuální supersportovní auta od McLarenu, to je hlavně špičková aerodynamika, uřvaný motor s obrovským litrovým výkonem a vycizelovaný podvozek na šasi z kompozitních materiálů. Jeden by skoro řekl, že s takovou průpravou, mohli by inženýři z Británie sekat kapotované superbiky jako na běžícím páse.

Chopper Ford Mustang

Zakladatel kategorie pony-car a splnění amerického snu. Věrný parťák, jenž vám bude dělat společnost při křižování kontinentu ve velkém stylu. Pokud si máme klasický Ford Mustang vyobrazit coby motorku, musí to být jednoznačně chopper. S podkopnutou přední vidlicí a velkým motorem prověřené koncepce.

Café racer Porsche

Okolo sporťáku s jednoduchým názvem „911“ vznikl za desítky let výroby podobný kult, jako okolo motocyklové kultury „káfáčů“. A pokud se oba světy spojí, začne výsledný produkt dávat až obdivuhodně smysl. 911 nová podoba café raceru sluší a chválíme i návrat ke kořenům ve formě chlazení vzduchem (přestože je motor vypůjčen z jiné německé fabriky).

Skútr Renault

Pro skútry a auta od Renaultu platí jedna společná poučka – nechcete je řídit, chcete jen to, aby vás odvezly z bodu A do bodu B. Právě proto je etablování Renaultu do role módního designového skútru naprosto ideální. Francouzští návrháři se mohou vyřádit na vnějším vzhledu a vy budete při průjezdu metropolí zase o něco stylovější.

Cesťák Rolls-Royce

Kdo říká, že se v sedle motorky nemůžete cítit jako na pořádné zaoceánské jachtě? Pokud umí Rolls-Royce zprostředkovat vjem absolutního luxusu na čtyřech kolech, musí to přece zvládnout i na dvou. Právě proto vypadá legendární soška Spirit of Ecstasy nejlépe na předním blatníku mohutného komfortního stroje na dlouhé štreky.

Enduro Land Rover

Už dlouhá desetiletí je poznávání dosud nepoznaného pevně spjato s anglickým Land Roverem. Když se bílí cestovatelé poprvé setkávali s izolovanými kmeny Jižní Ameriky, Land Rovery byly při tom. Takže pokud má nezdolný britský off-road nabrat podobu motocyklu, musí se bezesporu jednat o bytelné cestovní enduro s obrovskou nádrží.

Více informací na internetových stránkách Jenning Harley-Davidson.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Richardsimek přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist