journeyman_brezen




BMW Motorrad dny ve znamení 100. výročí

Také letos chystá český importér motocyklů značky BMW velké setkání a již čtvrtý ročník českých BMW Motorrad dnů se přesune zase více na východ, tentokráte do okolí motorkářsky oblíbeného Červenohorského sedla v Jeseníkách. A bude se slavit 100 let!

Teda těch 100 let samozřejmě nemají BMW Motorrad dny, nýbrž značka BMW Motorrad, která začala s výrobou motocyklů v roce 1923 modelem R 32. A jeho technický základ, tedy dvouválcový boxer a sekundární převod kardanem, tu máme pořád. I když je to asi jako hledat podobnost mezi bicyklem z konce 19. století a dnešním elektrickým karbonovým celopérem… Zpátky k oslavám, BMW Motorrad dny 2023 proběhnou v termínu 2.-4. června, ovšem v trochu jiném formátu než v uplynulých letech. Dříve to bylo vždy o luxusním hotelu, v němž jste byli ubytovaní a probíhalo tam vlastně vše, ovšem teď si účastníci řeší ubytování každý ve své režii (doporučený je Penzion Pepovka s ubytováním za zvýhodněnou cenu, prostor bude i pro karavany) a centrum dění bude u Skiparku Filipovice, který se nachází přímo pod Červenohorským sedlem.

A jaký bude program? Ke 100 letům samozřejmě velkolepý. Základem je testovací flotila 30 motocyklů a automobily Mini, které si budete moci vyzkoušet, přičemž některé stroje budou určené i pro offroad jízdy, jež můžete absolvovat i na svém stroji. Večery budou patřit přednáškám Igora Brezovara a Petra Žáka, bude i velká párty s koncertem skupiny Big Pappa a tombola o velice zajímavé ceny, jako třeba enduro trénink s motoškolou Přijďte se projet, sady pneumatik, zapůjčení motorky na víkend apod. Soutěžit o ceny se bude také v jízdě na motocyklu, tam budete moci vyhrát třeba tankovací karty, převoz motorky do Španělska a další. Prostě půjde o tři nabité dny, z dalších plánů jmenujme trialovou show mistra republiky Martina Matějíčka, cestovatelský workshop firmy Touratech nebo spanilou jízdu po okolí. Účastnický poplatek činí 500 Kč (děti to mají zdarma) a máte v něm testovací jízdy na motorkách i v autech, jízdy v terénu, uvítací balíček a lístek do tomboly, další pětistovku dáte za večeři na pátek i sobotu, to budou také ty přednášky a párty, takže to není jenom za jídlo.

Další informace včetně odkazu na rezervaci najdete na této stránce.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Související firma



TOPlist