globalmoto_duben_nolan




Amboseli Racing

Agentura AMBOSELI Racing představila svoji letošní nabídku okruhového ježdění, v jehož rámci se letos pojede i nově vytvořený Motohouse Cup. Součástí prezentace bylo také představení závodního týmu AMBOSELI Racing.

Kapitoly článku

Showroom společnosti Car deLuxe na Strakonické ulici v Praze byl v pátek 18. ledna 2013 dějištěm prezentace agentury AMBOSELI Racing, která zde představila nejen své okruhové ježdění, ale také projekt závodního šampionátu Motohouse Cup powered by AMBOSELI Racing, stejně jako vlastní závodní tým.
Na úvod představil jednatel společnosti Václav Kout projekt AMBOSELI Racing. Tato agentura v letošním roce nabídne společně s německou agenturou Jura Racing několik možností volného ježdění na různých závodních okruzích v České republice, ale i v okolních státech. Pan Franz Sachs, majitel Jura Racing, k přítomným promluvil o plánech na sezonu 2013 a poté se slova ujali zástupci jednotlivých partnerů. Pan Bohdan Krejčí potvrdil podporu společnosti Dunlop projektu AMBOSELI Racing. O významné podpoře britského výrobce pneumatik přímo v showroomu Car deLuxe pohovořil také zástupce továrny, pan Salim Kham. Poté se ujal slova pan Petr Boška, zastupující společnost SD-Oil, dodavatele olejů Ravenol. Významným partnerem AMBOSELI Racing je také společnost Moira, český výrobce funkčního prádla, kterou zastupovali manželé Vlčkovi. Mezi přítomnými jsme rádi uvítali šéfredaktora časopisu Motohouse, pana Karla Táborského.
Vedle projektu Motohouse Cup a okruhového ježdění, vstupuje AMBOSELI Racing do letošního roku také s vlastním závodním týmem. Tento tým se představí nejen na jednotlivých podnicích Motohouse Cup powered by AMBOSELI Racing, ale především v šampionátu Alpe Adria a vybraných závodech poháru FIM Superstock 1000, který se jezdí jako součást evropských podniků Mistrovství světa Superbike. Jezdcem týmu se stal nadějný český závodník Jan Halbich, nicméně v jednání je další posílení týmu.
Po oficiálním představení agentury AMBOSELI Racing a její partnerů, byl čas na pohoštění, o které se postarala firma Lorraine market paní Marcely Lechmanové. Ta přítomným nabídla speciality francouzské kuchyně, stejně jako ochutnávku několika druhů francouzských vín. Pozornost odpoledního programu v showroomu Car deLuxe byla věnovaná především fotografické show jednoho z nejlepších českých fotografů Jaroslava Urbana, za přítomnosti modelek Alice Bémové a Michaely Výtiskové, ale i účastnic AMBOSELI Racing Grid Girl Cupu.

Martin Horák, spolumajitel AMBOSELI Racing

Chtěli bychom se na motocyklovém trhu prosadit jako pevná česká agentura pořádající okruhové ježdění pro širokou veřejnost. Chceme, aby ti lidé, kteří s námi budou jezdit, odjížděli z našich akcí spokojení. Věřím, že organizace našich akcí bude mít vysokou úroveň, a že námi pořádané závody splní očekávanou kvalitu jezdců všech úrovní. V loňském roce jsme začali spolupořádat akce s německou agenturou Jura Racing. Letos máme připraveno osm podniků, ze kterých tři již budeme pořádat zcela samostatně, zbylých pět bude organizováno opět společně s agenturou pana Franze Sachse. Spolupracovat s jeho agenturou plánujeme i v dalších letech, ale chceme postupně změnit poměr mezi společnými akcemi a samostatnými, kterých bude přibývat.


Karel Táborský, šéfredaktor časopisu Motohouse

V minulém roce jsme byli osloveni agenturou AMBOSELI Racing, která přišla s projektem závodění pro širší veřejnost. Rozhodli jsme se tedy dát tomuto poháru mediální prostor a podporu. Budeme celý rok o Motohouse Cupu psát, a to nejen o závodech, ale i o jednotlivých lidech, kteří tento pohár pojedou. Z naší strany se tedy jedná pouze o mediální podporu, samotné pořádání má na starosti Amboseli Racing. Věříme, že tento projekt má mezi motocyklovou veřejností své místo a my rádi budeme u jeho zrodu.

Kalendář akcí AMBOSELI Racing

29.3.–01.04. 2013 Pannonia-Ring (HUN)
29. – 30. 04. 2013 Masarykův okruh Brno (CZE)
31.5–02. 06. 2013 Slovakia Ring (SVK)
28. – 30. 06. 2013 Pannonia-Ring (HUN)
26. – 28. 07. 2013 Circuit Mugello (ITA)
12. – 14. 08. 2013 Autodrom Most (CZE)
30.8–01. 09. 2013 Masarykův okruh Brno (CZE)
27. – 29. 09. 2013 Slovakia Ring (SVK)

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku




TOPlist