husqvarna_svartpilen_801_2




Motohouse 6/2015

Nové číslo Motohouse je na světě. Již několik dní si jej můžete prohlédnout v elektronické podobě, nyní se k vám dostává i klasicky v tištěné verzi. Hlavní motto čísla je cestování a vše s ním spojené. Jak ale ukazují náhledy, na své si jistě přijdete všichni. Top testem je tentokráte okruhová bruska – fungl nová a více než úžasná Aprilia RSV4 RF...

First Ride: BMW R 1200 RS
Motorky v sobě mají mít něco kontroverze. A i když se navenek tváří jako bedna solidnosti, musí v nich být někde uvnitř zapiklenej čert. A to je přesně příběh tohohle zlobivého (a velesložitého) BMW. Nová R 1200 RS není totiž jen trochu kapotovaným naháčem s novým vodou hlazeným boxerem, ona je určitým symbolem! Představitelem stylu a svébytného pohledu na svět.

MH Exclusive: 2015 Aprilia RSV4 RF
Právě jsem dokončil svoji první rozjížďku na modernizované RSV4 a musím si znovu překalibrovat mozek. Letos už poněkolikáté. Mám velké štěstí, že jsem mohl řídit všechny nejnovější superbiky a pokaždé, když slezu z toho posledního, mám pocit, že lepší už to přece být nemůže. Velká chyba!

TEST NOVINKY: Yamaha YZF-R3
„Zábavná pro profíky, vhodná pro začátečníky a skvělá do města,“ tímto sloganem nás Yamaha nalákala do Španělska na premiéru nové YZF-R3. Marketingová oddělení zpravidla akorát vyprávějí pohádky, a tak jsem od testu této motorky nic nečekal. Kdo žije beze strachu a bez naděje, může být jen překvapen. A co myslíte, že se stalo?

MH Exclusive: MV Agusta Turismo Veloce
Věci se mají asi takhle. Napsat o něčem, že má italský charakter, může znamenat dvě věci. Tou první bude, že z té věci bude stříkat absolutní smysl pro detail, nadšení nejschopnějších designérů na světě a jenom těžce uchopitelný x-factor. Vlastnictvím italské motorky nebo auta se automaticky posouváte do skupiny lidí, pro které stojí výjimečný charakter nad vším ostatním.

České středohoří
Kdysi ohnivé sopky jako Lovoš, Milešovka či Kletečná před námi, odbočujeme v Lovosicích z věčně nedostavěné dálnice na silnici č. 15 na Most. Problém s příjmem vhodných stanic na rádiu vyřešen připojením muziky z telefonu přes Bluetooth. Výhoda: Die Antwoord i přes hluk větru zní výrazně. Nevýhoda: Když vám volá maminka, vyzvánění ruší poslech Die Antwoord.

Dlouhotest – KTM 1190 Adventure R
Přijde vám zbytek velkých cestovních endur na váš vkus moc loudavých? Pak pro vás máme dobrý tip – KTM Adventure R vám ukáže zcela nový svět. Není to stroj s pragmatickým pohledem na věc, ale zvíře vymykající se veškerým zavedeným pravidlům. Když na něm jedete, jako byste vypustili z klece divokou šelmu. Jen tak na volno. A pak se ji pokusili chytit holýma rukama! Ne, to maličko přeháníme.

Téma: AIRBAG
Hovořit se o tom musí a připomínat si ty nejzákladnější věci je potřeba pořád dokola. Člověk je totiž bytost nepoučitelná. Věřili byste třeba tomu, že v roce 2013 nemělo 7(!) z 66 usmrcených motorkářů na hlavě vůbec přilbu? Mnozí z nás si prostě odmítají připustit jakékoli nebezpečí. A dojde nám to až ve chvíli, když nám policisté otevřou před očima tu nejčernější statistiku.

MH Exclusive: 2015 Aprilia Tuono V4 1100 RR
Postavit schopný naháč nemusí nutně vypadat jako ten nejtěžší konstruktérský úkol na světě. Vezmete základ ve sportovní mašině, sundáte kapoty a namontujete široká řídítka. Hotovo, šmitec. Byly doby, kdy tomu tak skutečně bylo, ale ty dny jsou už dávno zapomenuty. Dnešní nahaté motorky musí umět najednou co nejvíc věcí a vyhovovat co největšímu publiku.

TEST: Honda Gold Wing DELUXE
Moje první osobní vzpomínka na tuhle obrovitou věc se datuje někdy do poloviny osmdesátých let. Tehdy do poděbradských lázní zavítali motorkáři z italského městečka Conselice a na vsi to vzbudilo poprask – asi tak srovnatelný s tím, jako by se ospalý Říp přes noc opět změnil na sopku. Dnes si to už nejde tak úplně přesně představit, ale tehdy to bylo něco velkolepého!

Mototuristika –Abeceda cestování
Znáte to. Podobné články jsou většinou sepsané ve stylu: „Kupte si to nejvíc funkční, nepromokavé, nenasákavé, neprofouknutelné oblečení, tu nejdražší výbavu a nejchytřejší navigaci. Pak se vypravte na expedici, klidně až za okraj planety a samozřejmě na to mějte tu nejvíc adventure motorku…“ Což je samozřejmě super. O tom žádná.

ENDURO – TECHNIKA
No jo, jenže co když zrovna nejsem závodník, který se na soutěžích pravidelně umisťuje na bedně, co když jsem se narodil jako hobík holdující amatérským závodům crosscountry, nebo dokonce jen tak zvaný „polem dal“, libující si ve freeridu volným terénem? Poznám rozdíl odpružení mezi standardní technikou dodávanou výrobcem motocyklů a naopak tím nejlepším, co se na trhu prodává?

Test: Suzuki Burgman 650 Executive
„Pche, skútr!“ Kolikrát jsem takovou uštěpačnou poznámku slyšel. Normálně mě nechává v klidu, ale když něco takového nedávno vypadlo z úst mé drahé polovičky, seknul jsem se. Tak tohle teda ne, dokážu jí, že se plete a že skútry jsou úžasný stroje. To odvolá! A tak jsem si pro ni připravil malé překvapení – na víkend domluvený výlet na motorce a tajnosti o tom, na čem pojedeme. A věřte, že výběr byl důkladný.

MOTOGP
Letošní sezona MotoGP rozhodně není nuda. Je plná zvratů a nečekaných událostí. A taky kotrmelců… Čas letí neskutečným tempem. Sezona královské MotoGP bude mít za chvíli za sebou třetinu z vypsaných osmnácti letošních závodů a na co si rozhodně nemůžeme stěžovat, to je nějaká přehnaná monotónnost letošního závodění.

SPORT – BSB
British Superbike Championship ukradl velký díl slávy světovému superbikovému mistrovství. Přinejmenším na ostrovech Spojeného království a u fanoušků, kteří těmhle závodům rozumějí. Vyrovnané pole, spousta slavných jmen a motorky tolik neomezované elektronikou – je na co koukat. A není se ani čemu divit, že tyhle závody mají ochozy pokaždé plné a i my tady v Česku rádi sdílíme link, abychom se mohli na tyhle závody podívat.

SPORT – IDM
Pětice českých rytířů v německém okruhovém mistrovství. Byli jsme u toho a bavili se královsky. Naši se v natřískaném poli rozhodně neztrácí. A to ne ani mezi nejelitnějšími superbiky.
 

 

Adventura 1.díl
Nordkapp a zpět přes Rusko
Kam vyrazit, když už máte mnoho kilometrů v sedle za sebou? Za snem. Tahle cesta tedy byla po zvážení všech možností naplánována směr Norkapp a Murmansk. Devět a půl tisíce kiláků na mém milovaném stroji a s nejlepším parťákem za zády.

H-D The Battle of the Kings
Individualizace motorek je snad stejně stará jako ony samotné a jestli v tomhle oboru nějaká značka obzvlášť vyniká, pak určitě Harley-Davidson. A jelikož loňská novinka Street 750 míří do úplně nových zákaznických vod, stala se základem pro soutěž The Battle of the Kings právě ona.

Přestavba H-D V-Rod GT by Bob
Bagger, to je dlouhá nízká stavba, vpředu velká kapota kolem světel, vzadu kufry a dlouhý zadní blatník, dost často spojené do jedné rozlehlé plochy a k tomu velké vzduchem chlazené véčko, většinou označené dvojicí magických písmen H-D. Anebo ne? Tak zrovna tady něco nehraje – v kolínské dílně Leoše Votruby alias Boba to pojali trochu jinak. Tahle motorka má kapalinou chlazený motor.

Moto Guzzi NTX 750
Moto Guzzi a cestovní enduro? Tak jasně, v moderní podobě Stelvia ano, ale dřív? Pro mnohé velké překvapení, že továrna z Mandella del Lario se tomuto druhu motorek věnuje skoro stejně dlouho jako BMW. A to, nebudeme si nic nalhávat, tuhle kategorii se svým G/S založilo. Tak tedy pro úplnost, první R 80 G/S spatřilo světlo světa jako koncept v roce 1979 a prodávat se začalo o rok později.

Nový Motohouse (CZ i SK) 6/2015 v prodeji od úterý 26. května 2015
cena 99 Kč (SK verze 3,80 €)
roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
info předplatné: www.send.cz
info časopis: www.motohouse.cz

Možno i elektronicky na:
Stahujte na App Store nebo na Google Play
FLOOWIE: http://www.floowie.com/cs/zobrazeni/mh-6-2015
PUBLERO: https://cs.publero.com/title/motohouse/6-2015

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist