yamaha_tenere_duben




Motohouse 4/2017

Nové číslo Motohouse je na světě. A mělo by dýchat vstupem do nové sezony. Hlavním tématem jsou tentokráte testy letošních novinek. Jako první se s námi svezete na Honda CBR1000RR Fireblade, KTM 1290 Super Adventure S, BMW R nineT Racer a Ducati Supersport. Nechybí ovšem ani oblíbený klasik test, ojetina GSX-R750 a vintage test + spousta stálých rubrik, které jsme doplnili o nové prvky. Tedy, bavte se…

Honda CBR1000RR FIREBLADE
Jsou věci, bez kterých se člověk neobejde. Pro někoho je to čerstvá káva k snídani, pro jiného třívrstvý toaletní papír a někdo je zase závislý na rychlosti. Pokud chcete postavit úspěšný superbike, neobejdete se bez vysokého výkonu, výborné ovladatelnosti a elektroniky.

BMW R nineT Racer
R nineT mám rád. Je to krásný příklad jednoduché motorky, která není zaměřená na rychlost, ale na pocit z jízdy. Ideální stroj na pročištění hlavy. Nemusíte řešit palivové mapy, tuhost podvozku, nemáte kontrolu trakce, zvedání předního kola a podobně.

KTM 1290 Super Adventure S
Dnešní den nezačíná vůbec dobře. Teploměr se zatím nevyšplhal přes deset stupňů, hora, na kterou očividně směřujeme, je pod sněhem a do toho se mi podařilo ulomit pin na uchycení Pinlocku, takže budu muset celý den jezdit s pootevřenou helmou.

Narostl jsi blbě?
Předesíláme, že na to nelze najít univerzální radu. Ale drobné nasměrování tu možné je. Každý z nás je jiný, každému dala příroda do vínku jiné tělesné proporce. A podle nich si to tedy rozdělíme. Nejde totiž jen o to, se na motorce „cítit“, ale je dobré taky na ní nějak vypadat. Správně to skombinovat není žádná sranda.

1985 vs. 2016 / Suzuki GSX-R750 s Michaelem Rutterem
Za posledních 30 let se toho stalo hodně. Na začátku roku 1985 časopis Performance Bikes neexistoval a s výjimkou několika zářících světel jako Honda NS400, Kawasaki GPZ900 a Yamaha RD350 stály motorky obecně docela za hovno.

Ducati SuperSport
Ducati je známá svým ultimativním přístupem ke sportovním silničním strojům, ale s modelem SuperSport je to už historie a i v italské Bologni se naučili dělat kompromisy. Pokud čekáte univerzální mašinu pouze se sportovním kukučem (a i já jsem to tak trochu čekal), tak vás asi pěkně zklamu.

Husqvarna 701 Enduro
Jestli vám hned na začátku vrtá hlavou otázka, zda 701 Enduro vychází z KTM 690 Enduro R, tak vězte, že do značné míry ano, ale změnilo se toho dost na to, aby to umlčelo zástupy věčným rejpalů. Je to sebevědomá motorka s vlastním charakterem, a ne jenom přelakovaná Kačena, která si vzala modro-žlutá tanga.

Triumph Bonneville T120
Příběh tohoto textu se začal odehrávat již při přípravě minulého čísla MH. To když jsem začal psát test této motorky a odstartoval jsem jej úvahou, komu je vlastně určená. Takové to psaní pro kluky středního věku, kteří mají dojem, že už se vybláznili a teď by měli vstoupit do nějaké klidnější a klasičtější části svého života.

Yamaha WR250F
Yamaha sice nahlas vykřikuje, že základem pro WRko je jejich špičkový motokros (a částečně má i pravdu), ale už po pár minutách strávených na enduru mi je jasné, že to jsou spíš marketingové řeči.

Sport – rozhovor
S Karlem Abrahamem po testech v Sepangu. O tom, že je to fajn, že máme po roce opět kluka v královské třídě MotoGP. A ještě víc fajn je dívat se na jeho první výsledky…

MotoGP 2017
Nová sezona 2017 klepe na dveře. Máme za sebou první dva velké testy v Sepangu a na Phillip Islandu. A výsledky se k nám zatím ženou více než překvapivé! Není vůbec nereálné konstatování, že by se na nás mohla řítit jedna z nejlepších sezon za poslední desítky let.

Honda CB500 Mike Hailwood Replica
Jednu věc si musíme ujasnit hned ze začátku. Tohle pochopitelně není originální motorka, na které Mike Hailwood jezdil v roce 1967. Ta je totiž pečlivě uschovaná v muzeu Hondy, které najdete na závodním okruhu v Motegi.

REPLIKY – TY NEJKRÁSNĚJŠÍ MOTORKY!
Repliky závodních motorek mají kouzlo. Vždycky si na nich budete připadat o špetku „rychlejší“ a budete se k nim vracet, protože v nich jsou uloženy vzpomínky. Připomeňme si ty z nich, které jsou z našeho pohledu nejpovedenější.

Nejlepší mechanik jsem já?
… teda proč dneska už ne

Milí uživatelé, milovníci, fanatici jedné stopy a vůně benzinu, dovolte mi, abych se s vámi podělil o své zkušenosti se servisem motorek za dobu 30 let, co se v jejich sedle proháním

Adventura - Rumunské šotoliny 1/2

Dva týdny pryč od každodenní reality, první velký výlet nejen po asfaltu a několik zásadních objevů. Nakládám Multici a poprvé vyrážím za naše východní hranice dál než na Slovensko.

H-D Sportster Šalamounka

Minus 100 let - Letošní soutěž evropských dealerů H-D The Battle of the Kings o nejlepší přestavbu je v plném proudu. Téma zní Sportster 1200 a pražská Šalamounka se očividně rozhodla dostat se zase do finále.

Technika - výfuky

Hutný zvuk z otevřeného výfuku, jedno stisknutí tlačítka na řídítkách a najednou si to pode mnou jen tak poklidně ševelí. Laděné koncovky s elektronicky řízenou klapkou jsou hodně zajímavou alternativou pro všechny, kdo nechtějí být slyšet pořád.

KLASIK TEST: Yamaha XJ 1100 Maxim

V redakci se věnujeme testům jetých a starších motorek už nějaký ten pátek a časem jsme si z toho udělali docela oblíbenou rubriku. Jezdili jsme šlágry nedávné doby, zkusili jsme si i pár opravdových veteránů i raritek. Přičemž dnes, při testu Yamahy Maxim z roku 1982, se na té evoluční trase ocitneme tak zhruba někde uprostřed

Nový tištěný Motohouse 4/2017 v prodeji od úterý 7. března 2017
cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
info předplatné: www.send.cz

Elektronicky stahujte nyní na APPLE či na GOOGLE

Alza Floowie Frag

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist