globalmoto_duben_nolan




Motohouse 10/2018

Léto se povedlo. Natestováno máme spoustu motorek a je načase začít se ve všech těch fotkách a poznámkách přehrabovat jako v té nejlahodnější bonboniéře. V aktuálním čísle Motouhousu se můžete těšit na test nejšílenější cestovní motorky současnosti, ryze elektrického supersportu nebo na srovnání pneumatik se sportovně-cestovním charakterem. Zajímavou novinou bude i nový seriál k 70. výročí historie GP a unikátní rozhovor s lídry projektu MotoGP KTM.

MH test Kawasaki H2 SX SE
Znáte ten pocit, kdy jste napnutí jak struna a nemůžete se něčeho dočkat? Přesně tak jsem se cítil, když jsem poprvé sednul na novou Kawasaki H2 SX. A pak rozpoutal pravé peklo. Prý je to nejschopnější cestovní motorka, která dovolí jet dál a rychleji.

ANGLIE – sportovní pneumatiky na silnici
Udělat dobrou sportovní gumu, která bude fungovat na silnici, není jednoduché – musí mít skvělé vlastnosti v různých podmínkách a také být hodně oblíbené, takže jednotliví výrobci se musí doopravdy hodně snažit, aby zákazníky zaujali.

  • *Avon 3D Ultra Sport
  • *Bridgestone Battlax S21
  • *Continental SportAttack III
  • *Dunlop Sportsmart II Max
  • *Metzeler Sportec M7 RR
  • *Michelin Power RS
  • *Pirelli Diablo Rosso III
  • *Pirelli Diablo Rosso Corsa II

MH srovnávací test – BMW R nineT vs. Ducati SCR 1100 Special
BMW podle nás zůstane neotřesitelně na pozici vůdce, je určena pro zkušenější, vyzrálejší klientelu, je tu exkluzivita značky i hutnost toho všeho, co zažijete za jejími řídítky. Ducati se víc staví na zadní, je jankovitější, hravější, tedy bychom to v jejím případě viděli na mladší jezdce, kteří ale rovněž vědí, že motorka – to není jen svezení.

MH test - Energica Ego
Zkusme se vykašlat na všechna ta otravná nařízení, emisní normy, bezpečnostní normy a já nevím, co ještě. Vzbuzují ve mně odpor. Nesnáším, když mi někdo něco nařizuje, a obzvlášť, když o tom ví za svým zeleným stolem úplný prd. Před první jízdou na Egu jsem se přistihl, že k ní mám tak nějak automatický odpor.

MH test - Kawasaki ZX-6R Stunt by Adam Peschel
Adam „Special“ Peschel patří k absolutní špičce kaskadérské branže. Kromě toho, že pořádá závody a učí v několika motoškolách, taky postavil naprosto fantasticky vypadající stunt bike. Jeho stavba mě fascinovala natolik, že jsem neodolal a vysomroval po něm svezení.

MH test - Yamaha FJR1300AE
Když jsem ji vyzvedával k testu, našel se v našem redakčním kroužku osamělých dobrodruhů opět nemalý zástup posměváčků, kteří si ťukali na čelo, proč si jako beru znovu do testu takovou obstarožní motorku. Vždyť FJR je přeci zážitkem minulých dnů.

MH fascinace Face-off!
S čím je větší sranda? Co si víc užiješ? A na co sbalíš snadněji holku? Odvěká rivalita aut s motorkami nás donutila vzít řídítka a volant do vlastních rukou. A pořádně to vohulit!

MH test - Husqvarna 401 Svartpilen
Svartpilen vychází technikou z KTM, tady konkrétně z 390 Duke. Tedy trubkový rám a v něm vodou chlazený jednoválec o objemu 375 cm3. Jeho 43,5 koně a 37 Nm sice na papíře nevypadají bůhvíjak ohromně, ale my vám zaručujeme, že tohle je pěkně ostrej jednoválec. Navíc má co dělat jen se 150 kg suché hmotnosti a fantastickým podvozkem WP…

MH test - nová Honda Forza 300
Každý test, každá motorka a každý na ní ujetý kilometr nám dává nějaký nový pocit a zážitek. Někdy se zajíkáme nabízenou brutalitou, jindy omamnou absolutní rychlostí. Po prvních kilometrech za řídítky zbrusu nové Hondy Forza 300 mi dochází, že také tenhle stroj zapíšu do svého testovacího notýsku s jedním obrovitým červeným NEJ…

MH test - Husqvarna motokrosky pro rok 2019
V minulém čísle Motohousu vyšel test nových motokrosových modelů od KTM. Do tohoto čísla jsme pak dostali pozvání od Husqvarny na prezentaci MX modelového roku 2019, na slovenskou trať Beckov, ležící na dohled od Trenčína.

HISTORIE MS Grand Prix
1. díl dekáda 1949–1960
Seriál o historii nejkrásnějšího motocyklového sportu rozjíždíme v MH právě proto, abychom si znovu připomněli tu ohromnou tradici, která nám dělá MS silničních motocyklů tak vzácným, a tu čest, že se Česko(slovensko) na tomto úchvatném příběhu podílelo, podílí a snad i bude podílet v časech příštích…

MotoGP – Brno / Red Bull Ring
Navštívit Velkou cenu byl a vždycky bude životní zážitek! Už děda tolikrát vyprávěl, jaké to bylo úžasné, když v Brně závodili na staré trati Agostini, tvrďák Read anebo Saarinen. A můj strejda bude zas do konce svýho života připomínat onen mystický zájezd autobusem, kdy vyrazili v roce 1987 na novou trať do Brna a před nimi se tam začaly prohánět takové persony jako Lawson, Gardner nebo Mamola.

Rozhovory - zákulisí MotoGP KTM
Využili jsme zákulisí závodu v Brně a na Red Bull Ringu, abychom postupně vyzpovídali všechny základní postavy projektu KTM MotoGP. Oranžová hvězda stoupá vzhůru, ale jako každý začátečník ani ona se nevyhne komplikacím. U redakčního diktafonu se nám vystřídali oba tovární jezdci, manažer celého projektu a jejich PR.

Reportáž - Česká TT a IRRC Hořice 2018
Na polovinu srpna každoročně připadá česká Tourist Trophy v Hořicích, při které se v posledních letech jezdí i závody mezinárodního roadracingového šampionátu. Závody klasiků a sajdkár tak střídají závody Supersportů a Superbiků IRRC, takže jde o velice pestrý program. Letos se konal již
27. ročník české TT, která se v Hořicích v Podkrkonoší odjela.

Rozhovor – MXGP ROMAIN FEBVRE
Sedmadvacetiletý francouzský závodník Romain Febvre vyhrál na trati v Lokti v roce 2015 Velkou cenu České republiky v královské třídě MXGP. Později, ke konci sezony, vybojoval svůj zatím jediný titul mistra světa. Stalo se tak hned v jeho první sezoně mezi světovou špičkou v nejsilnější třídě, kam přestoupil po podpisu smlouvy s továrním týmem Yamahy.

Klasik test - Yamaha YZF750R
Pořádný disco! To jsou pořád nějaký chvalozpěvy, ale já tohle období moc rád nemám. Klidně si na mě plivněte, ale podle mě se pokračovalo v devastaci designu, když (ve většině případů) ustupovala krása funkci. Říkám tomu doba plastová.

Cestování na motorce
Jakákoliv činnost na motorce je super, to je bez debat. Cestování na motorce je dle mého názoru jedna z nejpozoruhodnějších aktivit, jakou na ní lze dělat. Stáváš se jakoby reálnou součástí příběhu. Na mašině to holt všechno mnohem víc prožíváš a cítíš. Vůně, počasí, zvuky, prostě všechno. V autě je to, jako by člověk čuměl na telku.

Novinky - GAS GAS pro sezonu 2019
Na testovací dráze nedaleko výrobního závodu v Gironě představila počátkem července továrna GAS GAS svoji modelovou řadu 2019. Když rok po převzetí novým majitelem, firmou Torrot Electric Europa, byla v rekordním čase představena zcela nová modelová řada EC a XC 2018 v objemech 250 a 300 cm3, interně nazývaná Phoenix, nikdo nečekal žádnou velkou revoluci pro nastávající sezonu.

Přestavba - Mule Motorcycles
Motorky od Mule Motorcycles a Richarda Pollocka, který za touhle dílnou stojí, patří už dlouho k tomu nejlepšímu, co znám, a jedna z nich dokonce patří mezi moje absolutní top (XR1660). Jak mě tedy překvapilo, když jsem nedávno zjistil, že v Motohousu se žádná mula ještě nikdy neobjevila! Je čas nápravy.

MOTOhousenky
Cesta k motorce může býti pro ženu malinko trnitá. Stačí vzít v potaz, co všechno na to budeš potřebovat. Když jsem poprvé viděla, jak vypadá standardní oblečení pro nestandardní (90–60–90) holky na motorku, málem jsem se rozbrečela. Stojí to nemalé peníze, abys v tom nakonec vypadala jako krabice nebo ti to vůbec nesedělo.

Nový tištěný Motohouse 10/2018
V prodeji od čtvrtka 6. září 2018
cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
roční předplatné 850 Kč, 899 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)

 

 

ELEKTRONICKÉ PUBLIKACE:
Floowie - http://www.floowie.com/cs/zobrazeni/mh-8-9-2018
Digiport - http://www.digiport.cz/detail/floowie_pu/309532/775_mh-8-9-2018
ALZA media - https://www.alza.cz/media/motohouse-d2171472.htm

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist